Drumuri blocate în continuare în Vrancea din cauza inundațiilor puternice

Foto: IPJ Vrancea
Foto: IPJ Vrancea

Apele încă nu s-au retras în Vrancea, iar mai multe drumuri județene sunt în continuare blocate. 

Inundațiile puternice din ultimele zile au dus la pagube însemnate în județul Vrancea. Pentru că apele încă nu s-au retras, mai multe drumuri județene rămân închise, iar traficul se desfășoară pe rute ocolitoare. 

Pompierii acționează în continuare pentru scoaterea apei din curțile și casele inundate, iar drumarii efectuează lucrări de decolmatare. 

Drumuri închise circulației

”În județul Vrancea, din cauza precipitațiilor acumulate, rămân închise circulației rutiere și astăzi următoarele drumuri:  DJ 204 D pe tronsonul Podul Zamfirei – Biliești – Suraia și DJ 204 E pe tronsonul Ciușlea - Mirceștii Vechi.

Aducem la cunoștința conducătorilor auto că în acest moment circulația se desfășoară pe următoarele rute ocolitoare:

-Focșani-Rădulești-DJ 204 G -Biliești-Suraia.

-Vadu Roșca-DJ 204 D-Suraia.

De asemenea, în cursul zilei de azi DJ 204 G pe segmentul Boțârlău -Suraia va fi blocat, întrucât se efectuează lucrări de decolmatare. Pe această cale, recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile polițiștilor aflați în filtrele instituite pe aceste sectoare de drum”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție din Vrancea. 

Intervenții în sprijinul populației afectate

În localitatea Biliești s-a acționat fără întrerupere pentru evacuarea apei din gospodării, curți, grădini, terenuri agricole și drumuri, susțin cei de la ISU Vrancea. Cu ajutorul motopompelor din dotare, pompierii militari au reușit să scoată apa acumulată din 19 gospodării.

S-a reușit evacuarea apei și de pe DJ 204 D, cu toate acestea tronsonul Podul Zamfirei-Biliești-Suraia rămâne în continuare închis deoarece furtunurile de refulare ale motopompelor de mare capacitate, cu care se acționează în zonă, împiedică accesul.

Se poate ajunge în localitate folosind ruta: Focșani-Rădulești-DJ 204 G -Biliești-Suraia. Totodată, rămâne închis DJ 204E pe tronsonul Ciușlea-Mirceștii Vechi.

În momentul de față, la Biliești, nu mai există pericol pentru populație. Toți cetățenii au acces în gospodării.

Inundații Vrancea. Halici, PSD, cere intervenția de urgență

 

Deputatul Nicușor Halici face un apel căte autorități să intervină pentru a-i ajuta pe vrâncenii afectați de vremea severă din ultimele zile. 

”Încă odată Vrancea se confruntă cu inundații provocate de vremea din ultima perioadă. Chiar dacă intensitatea este mai mică față de 2005, inundațiile au provocat pagube serioase. Cred că este momentul să lăsăm deoparte orice divergență și interes politic și să fim solidari în fața necazurilor. Solicit președintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, să intervină în regim de urgență și să aloce sume din fondul de rezervă la dispoziția sa pentru ajutorarea localităților și oamenilor afectați de inundații. Aveți această obligație față de vrânceni și aveți și pârghiile necesare pentru a face aceste lucruri. Putem folosi resursele CJ Vrancea, atât materiale cât și financiare, pentru ca în aceste momente grele să ajutăm. Suntem deschiși și vom colabora cu autoritățile dacă ni se va solicita prezența și ajutorul. Nimeni nu merită să treacă singur prin astfel de momente. Solidaritate pentru vrânceni!”, a anunțat Președinte interimar PSD Vrancea, Deputat Halici Nicușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel