Drumul de centură din Galați va fi gata în luna iunie a acestui an

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați a dat asigurări că drumul de centură va fi gata în luna iunie a acestui an.

În prezent se lucrează pe tronsonul cuprins între viaductul către combinat și podul suspendat pentru mutarea rețelelor de apă, canalizare, gaze, energie electrică și lărgirea carosabilului la patru benzi.

"Sunt cele mai complicate lucrări pe acest tronson, dar vor fi duse la bun sfârșit. Avem zilnic 65-70 de muncitori care lucrează pe șantier. Se lucrează și la rampele de acces pe podul hobanat. La final, se va turna al treilea strat de asfalt pe toată lungimea Centurii, din strada Brăilei până în strada Traian", a explicat Costel Fotea la Pro Lider FM.

Deși lucrările sunt în întârziere, finanțarea europeană pentru Drumul de Centură nu se va pierde."Nu pierdem finanțarea europeană pentru acest proiect important. Avem acordul Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene și al Comisiei Europene pentru a prelungi termenul de finalizare fără a pune în pericol investiția. Toată lumea a înțeles că ne-am confruntat cu dificultăți generate de cei doi ani de pandemie, de creșterea prețurilor la materialele de construcție. Una peste alta, cel mai important este faptul că vom duce la bun sfârșit această investiție de mare interes pentru Galați", a mai spus Costel Fotea.

Președintele CJ Galați a ținut să le răspundă și celor care consideră că modernizarea Drumului de Centură este un eșec."Înainte vreme erau niște doamne care lucrau pe Centură, practicând cea mai veche meserie din lume. Acum văd că a venit un domn mutat la București, care mimează preocuparea pentru Galați și care lucrează pe Centură. Văd că se pozează și se filmează pe Centură ori de câte ori își aduce aminte de Galați ", a mai spus Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel