Drulă, prima reacţie după reţinerea şefului ARSVOM. "Coincidenţă... Am văzut şi m-am înfuriat"

Facebook Cătălin Drulă
Facebook Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacţionat în cazul punerii sub acuzare a directorului Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare pentru luare de mită. 

"Am văzut într-un comunicat al DNA, cu 5 minute înainte să intrăm, că a fost pus sub acuzare şeful acelei agenţii care ar trebui să salveze oamenii de pe mare. Dacă vă aduceţi aminte, e agenţia cu barca ce nu a reuşit să iasă din port când s-a scufundat acel vas ucrainean. Din ce scrie acolo, cumpărau acele nave care nu au reuşit să iasă din port la dublu preţ. Le luau din Estonia la dublu preţ. 

Noi în paralel, asta e coincidenţa, aveam acolo un corp de control pe tema asta. M-am uitat şi m-am înfuriat când nava nu a putut să meargă la intervenţie. Mi s-a spus că nu poate ieşi din port pe vreme rea. Păi cum, dăm atâţia bani pe o navă de intervenţie, care trebuie să intervină fix în astfel de momente, şi nu poate ieşi pe vreme rea? Raportul Corpului de control este finalizat. Dar sunt lucruri pe care noi nu le putem face, că nu suntem procurori, dar putem sesiza. Şi asta am făcut!", a declarat Cătălin Drulă la Antena 3. 

Directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, reţinut de DNA pentru luare de mită

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 iunie 2021, a inculpaților:

MANOLE DANIEL, director al Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) din cadrul Ministerului Transporturilor, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
- constituire a unui grup infracțional organizat,
- abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- luare de mită.

Trei persoane fizice, administratori ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, cumpărare de influență și spălare a banilor.

În cauză, a mai fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale și față de un alt om de afaceri pentru săvârșirea unor infracțiuni similare", se arată în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel