Dreptate pentru tânăra violată în Vaslui. Petiție online pentru pedepsirea violatorilor

Cazul tinerei din Vaslui violate de șapte tineri nu a rămas fără ecou.  O petiție intitulată „Cerem arestarea celor 7 băieți violatori din Vaslui" a strâns, în numai câteva zile de la lansare,  peste 65.000 de semnături.

Modul în care au acționat judecătorii vasluieni în cazul violului în grup comis anul trecut, dar și atitudinea rudelor violatorilor față de victimă au stârnit o reacție de revoltă fără precedent în societatea românească.

În prezent, autorii violului dintre care trei și-au recunoscut faptele se află în libertate, sub control judiciar.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii şi Parchetului General să verifice legalitatea procedurilor şi a deciziei pronunţate în cazul fetei care a fost violată de şapte tineri, acestia fiind cercetaţi mai întâi în stare de arest preventiv, apoi în arest la domiciliu şi ulterior, în urma unei decizii a magistraţilor vasluieni, plasaţi sub control judiciar.

Între timp, eleva de 18 ani trăieşte clipe de coşmar. Apropiaţii violatorilor duc o adevărată campanie de denigrare a tinerei şi spun că toate mărturiile ei cutremurătoare sunt poveşti. Opinia publică este şocată de cele întâmplate. Pe internet a fost lansată o petiţie prin care se cere pedepsirea celor şapte.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a fetei violate până la leșin

În urma acestui demers, mai multe organizaţii neguvernamentale, dar şi simple persoane din ţara şi din străinătate s-au solidarizat cu tânăra şi s-au oferit să-i acorde sprijin.

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit la RTV și despre sprijinul unei case de avocatură din Iași pentru tânăra batjocorită, amintind și de o scrisoare deschisă care ar urma să-i fie adresată Primei Doamne, Carmen Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel