Dragoș Pătraru: Unde nu-i cap, vai de popoare

Cartea "Unde nu-i cap, vai de popoare", de Dragoş Pătraru, cu materiale apărute în ultimul an la emisiunea TV "Starea naţiei", a fost lansată sâmbătă la standul Editurii Litera de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest. 

Scriitorul Bedros Horasangian a apreciat că volumul "Unde nu-i cap, vai de popoare" conţine lucruri legate de oameni, de situaţia din România, fiind o carte care se citeşte foarte uşor. 

"Cineva care nu s-a uitat la nicio emisiune a domnului Pătraru şi citeşte cartea asta găseşte lucruri foarte interesante. Dar în carte, ca text, sunt lucruri legate de oameni, vieţile oamenilor, situaţia din România, de poporul român şi tot ce este în imediata noastră apropiere. Vorbesc acum strict de carte şi nu de emisiune şi de aia mi se pare interesant că se poate citi ceea ce domnul Pătraru vorbeşte", a declarat Horasangian. 

Dragoş Pătraru a spus că "Unde nu-i cap, vai de popoare" este, de fapt, "o culegere de texte" din emisiunea "Starea naţiei". 

"Cartea este o culegere de texte, deci nu este o carte la care am stat, am lucrat... Aş vrea nici să nu-i spunem carte, să-i spunem o culegere de texte. Sunt lucruri care au apărut în emisiunea 'Starea naţiei' de-a lungul timpului. Ce este interesant, m-am uitat şi eu peste ea şi chiar mi s-a părut interesantă, e că am grupat aceste texte pe nişte capitole, le-am adaptat de la TV, unde stilul este oral şi aşa mai departe, le-am adaptat pentru print şi sunt acolo toate ideile noastre, concepţia noastră despre lumea în care în trăim, despre o societate pe care noi am dori-o mai bună, şi construită cumva în jurul omului, nu în jurul unor instituţii, nu în jurul unor corporaţii, ci în jurul omului", a declarat Pătraru, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel