Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, adus la DNA

Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, a fost adus cu mandat la DNA. El este acuzat de trafic de influență.

VEZI ȘI: Traian Băsescu, instanța refuză audierea sa. Bolcaș: Sunt două dosare distincte

UPDATE: Potrivit România TV, Dragoș Băsescu i-ar fi cerut unui om de afaceri bani pentru a-l scăpa de un dosar penal instrumentat de DIICOT. Surse judiciare susțin că Dragoș Băsescu s-ar fi întâlnit cu respectivul om de afaceri la Clubul Pescariu, unde i-a dat acestuia un slip de baie și au intrat în sauna pentru a discuta. Sursele respective spun că nepotul lui Traian Băsescu ar fi cerut mită de un milion de euro mascată sub forma unui contract fictiv de consultanță pe doi ani.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Dragoș Băsescu, fiul lui Mircea Băsescu, este om de afaceri și deține o firmă de consultanță în București. În 2014 a fost căutat de FISC pentru datorii la bugetul de stat, informează România TV.

La ora transmiterii acestei ştiri, Dragoş Băsescu este audiat de către procurorii anticorupţie.

Amintim că în primele lui ale anului, Serviciul de Colectare şi Executare Silită din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Sector 1 a emis două somaţii şi titluri executorii pentru banii datoraţi de firma nepotului lui Traian Băsescu, scrie sursa citată.

Dragoş Băsescu avea de plătit 46.820 de lei la bugetul de stat şi 9.749 de lei la cel al asigurărilor sociale de stat, precum şi obligaţii restante şi la bugetul asigurărilor de sănătate, de 3.326 de lei, şi 319 lei la cel al asigurărilor pentru şomaj.

În total, nepotul şefului statului avea datorii de 60.214 lei (aproximativ 13.300 de euro). Nu se ştie dacă Dragoş Băsescu şi-a plătit dările, după primirea somaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel