Traian Băsescu, instanța refuză audierea sa. Bolcaș: Sunt două dosare distincte

Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul fratelui său, Mircea Băsescu. Tribunalul Constanța a respins, luni, cererea familiei lui Sandu Anghel privind audierea fostului preşedinte, precum şi a fostului consilier prezidenţial, Dorel Onaca, în calitate de martori. În schimb, va fi audiată cumnata fostului președinte, Doinița Băsescu.

Astfel, în dosarul în care cinci membri ai familiei Anghel sunt judecaţi pentru că l-au şantajat pe Mircea Băsescu, vor fi audiaţi în calitate de martori soţia şi copiii lui Mircea Băsescu, respectiv Doiniţa, Dragoş şi Raluca, întrucât aceştia, apreciază procurorii, ar putea oferi informaţii utile în dosar. Judecătorii au respins în schimb cererile cu privire la audierea lui Traian Băsescu şi Dorel Onaca.

Cu toate acestea, problemele nu dispar pentru Traian Băsescu, iar avocatul Lucian Bolcaș le explică în rândurile de mai jos.

"Problema este în felul următor: sunt două dosare ale lui Mircea Băsescu: un dosar în care el reclamă un șantaj și în acesta nu s-au admis martori pentru inculpați, dar în schimb s-au admis copios pentru Mircea Băsescu, soția, copiii și așa mai departe.

Mai există un dosar; cel cu traficul de influență în care există apărarea celor care sunt inculpați în primul dosar în care poate să fie cerută din nou audierea lui Băsescu. Deci sunt două dosare distincte. De ce a fost scos Traian Băsescu din prima ecuație? În primul rând ca să li se înlăture inculpaților orice fel de mijloace de probă. În al doilea rând, pentru a fi favorizat Mircea Băsescu care-și audiază soția și copiii în sprijinul susținerilor lui", a spus avocatul Lucian Bolcaș contactat de DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel