Dragnea, demisie. Piperea: Au început să fie voci şi din actul guvernamental

Avocat Gheorghe Piperea FOTO: Agerpres
Avocat Gheorghe Piperea FOTO: Agerpres

Gheorghe Piperea, care şi-a dat demisia din funcţia de consilier onorific al lui Mihai Tudose, a fost invitatul jurnalistului Ionuţ Cristache, marţi seară, în emisiunea România9 de la TVR 1.

Acesta a oferit informaţii despre discuţia pe care a purtat-o cu premierul României înainte de a-şi anunţa demisia, precizând că au rămas în raporturi amicale. De asemenea, a discutat şi despre Liviu Dragnea.

„A fost rapid de acord"

„Nu cred că domnul Tudose are nevoie de vreo marionetă sau de un iepure care să spună lucruri în locul său. (...) Am convenit, aseară, cu domnul premier că, pe de o parte, pentru a elimina această suspiciune aruncată pe piaţă ieri, şi pentru a nu-i ocupa agenda, nici măcar cu câteva ore, am decis să-mi înaintez demisia. A fost rapid de acord", a spus Piperea.

„Am rămas în raporturi amicale. Sper să rămână aşa. Nu e vorba doar de o simplă relaţie premier-consilier. Îl cunosc pe domnul Tudose de multă vreme şi vreau să vă spun că, în anumite privinţe, avem păreri comune", a mai spus Piperea.

„N-are ce să-mi reproşeze domnul Tudose"

„L-am sunat eu. Într-o primă fază, am încercat să dau de domnia sa pe WhatsApp. Mi-a răspuns să revin, l-am sunat. Vreau să vă spun un lucru: există cel puţin un membru al PSD, e un simplu secretar general adjunct, care probabil că va spune că a determinat demiterea mea de către Tudose, nici vorbă de aşa ceva. (...) Nu domnul premier mi-a cerut demisia. Părerea mea este că n-are ce să-mi reproşeze domnul Tudose. La rândul meu, n-am ce să-i reproşez domnului Tudose, cu excepţia a două-trei chestiuni relative la politica în domeniul fiscal", a declarat Piperea la TVR 1.

Dragnea, demisie

În altă ordine de idei, cu privire la Liviu Dragnea, a spus: „Vocile care îi cer demisia au început să fie din ce în ce mai multe. (...) Au început să fie voci şi din actul guvernamental. Nu vreau să intru în amănunte". 

[citeste si]

Amintim că, luni seară, Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, i-a cerut premierului Mihai Tudose să-l concedieze pe Gheorghe Piperea. "Îi cer public lui Mihai Tudose să-l concedieze pe domnul Gheorghe Piperea, în condițiile în care a făcut același lucru pentru o critică și cu Orlando Teodorovici. Dacă te numești Gheorghe Piperea, și vii să-l consiliezi onorific pe Mihai Tudose, premierul PSD, lași chestia cu Liviu Dragnea. Vezi-ți de consilierea ta pe chestii economice. În momentul în care faci declarații de hashtag Rezist, nu ai ce să cauți, nici măcar o zi pe an, să-l consiliezi pe Mihai Tudose, colegul meu PSD-ist. Dacă până joi, premierul nu îi va cere demisia, atunci o va cere CExN. Voi deschide eu discuția acolo", a zis Codrin Ștefănescu la Antena 3, în emisiunea Danei Grecu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel