Dragnea, contrazis de Președinție. Președintele Comisiei de la Veneția, întâlnire cu șeful CCR

Administraţia Prezidenţială a anunțat că preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a avut o întâlnire cu preşedintele CCR, Valer Dorneanu, arătând că informaţia vehiculată de liderul PSD, Liviu Dragnea, nu este corectă. 

"Din păcate, informaţia vehiculată de domnul Dragnea nu este corectă: preşedintele Comisiei de la Veneţia a avut ieri (joi - n.r.), la ora 12,00, o întâlnire cu preşedintele CCR, chiar la sediul Curţii. De asemenea, preşedintele CCR a fost invitat şi a participat la prima sesiune a conferinţei din după-amiaza zilei de joi, la care a luat cuvântul şi preşedintele Comisiei de la Veneţia", a precizat Administraţia Prezidenţială, pentru Agerpres. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte nemulţumit" de faptul că nu a fost prevăzută în programul evenimentului internaţional organizat joi şi vineri la Palatul Cotroceni şi o întâlnire între Comisia de la Veneţia şi Curtea Constituţională a României. 

"Eu sunt foarte nemulţumit că cei care au organizat acest eveniment nu au prevăzut o întâlnire a Comisiei de la Veneţia cu CCR. Eu nu cred că este în regulă. Comisia de la Veneţia are ca atribuţii principale constituţiile din ţările respective. Faptul că au venit în România şi cei care au organizat nu s-au gândit să facă o întâlnire între Comisia de la Veneţia şi Curtea Constituţională din România nu e în regulă şi s-a pierdut un moment important", a spus, joi, Dragnea. 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, la Palatul Cotroceni, întrevederi cu secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Gabriella Battaini-Dragoni, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pedro Agramunt, şi cu preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), Gianni Buquicchio. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel