Dr. Cezar: Cel mai bun tratament pentru anxietate și depresie

Foto: Antena 3 CNN
Foto: Antena 3 CNN

Doctor Cezar a spus care e cel mai bun tratament pentru anxietate și depresie.

Doctor Cezar a fost invitat, miercuri seară, la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre importanța mișcării în viața fiecărui om.

„Când apare un pericol, noi trebuie să ne mișcăm din punctul A în punctul B. Dacă nu ne mișcăm, corpul crede că suntem în pericol, iar stresul crește doar prin faptul că nu ne mișcăm.

Cel mai bun tratament pentru anxietate și depresie este mișcarea în sine. Nu mă refer la o mișcare cu scopul de a slăbi - sunt mulți oameni care se apucă de sport pentru a slăbi - dar nu asta e cea mai bună motivație. Când te apuci de sport, te apuci pentru celelalte endorfine. În primul rând mă refer la producția de endorfine, apoi la circulația sângelui, oxigenarea creierului, la un somn mai bun, la o respirație mai bună, la articulații care funcționează mai bine etc.

Când conștientizezi acel bine, îl observi și vezi că te simți bine. Acel antrenament pe care îl faci nu trebuie să fie dur și să producă durere, iar aceasta să fie mai mare decât binele perceput. Mulți asta fac, se duc la o sală, iau un antrenor care pune biciul pe ei, iar după o săptămână anchilozează și nu mai vor să se întoarcă să facă mișcare pentru că au făcut ceva foarte dur. Totul se face din aproape în aproape“, a spus Doctor Cezar.

În ceea ce privește cei 10.000 de pași zilnici măsurați de cele mai multe ori cu ajutorul telefoanelor mobile, Doctor Cezar consideră că „mersul pe jos face piciorul frumos, însă noi am fost și cățărători (n.r. de-a lungul evoluției), deci trebuie să facem și niște tracțiuni, să facem și niște flotări și să acționăm și celelalte lanțuri kinetice“.

„Cei 10.000 de pași sunt mai buni decât nimic, dar e doar o cifră așa rotundă ca să fie reținută. Oricine care afirmă un număr în biologie nu a înțeles variabilitatea biologiei“, a mai zis Doctor Cezar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel