Două şcoli din Giurgiu, reabilitate cu circa 11 milioane lei din fonduri europene

Două şcoli din comuna Colibaşi din judeţul Giurgiu vor fi reabilitate cu fonduri europene în valoare de aproximativ 11 milioane de lei.

"Noi ne mândrim că în comuna noastră toată lumea munceşte pământul, oamenii au solarii şi nu pleacă nimeni din sat, nu avem pe nimeni plecat pe afară (în străinătate n.r.), toată lumea munceşte aici şi copiii sunt acasă, motiv pentru care încercăm şi noi să le facilităm participarea la un învăţământ de calitate. De aceea, încă din anul 2015 am depus două proiecte pentru reabilitarea şcolii numărul unu din Colibaşi şi a şcolii din satul Câmpurelu. Este vorba de proiecte prin POR 2014-2020 cu finanţare nerambursabilă în valoare de 6,08, respectiv 4,74 milioane de lei. Acum două săptămâni de zile am semnat, la Călăraşi, finanţarea pentru proiectul de reabilitare al şcolii de la Câmpurelu, iar ieri (miercuri n.r.) am semnat contractul de finanţare pentru şcoala din Colibaşi cu reprezentatul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat", a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul comunei Colibaşi, Constantin Stoica.

El spune că ambele clădiri vor fi mansardate, vor avea geamuri termopan, dotări moderne, săli de clasă reabilitate, ateliere, săli şi terenuri de sport.

Termenul de finalizare al lucrărilor este de 24 de luni. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25