EXCLUSIV  Două scenarii privind coaliția de guvernare. Ciolacu: În acest caz, vom avea anticipate. Am obosit să primesc notele de plată ale altora

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre perspectivele coaliției de guvernare.

Marcel Ciolacu a fost întrebat despre soarta coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, în condițiile în care președintele Iohannis va refuza să numească, anul viitor, un premier social-democrat:

„În 2023, dacă președintele Klaus Iohannis va refuza să numească un premier din partea PSD, ce se va întâmpla?“, a întrebat Anca Murgoci.

„Vom avea anticipate! Nici vorbă de suspendare. E clar că nu se respectă Constituția, mergem la anticipate și românii vor decide“, a replicat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Evaluarea miniștrilor din Guvern. Ciolacu: Eu aș fi făcut remaniere de mult timp, dar nu sunt premier

Ulterior, Anca Murgoci l-a întrebat pe președintele PSD și despre viitorul coaliției de guvernare:

„Continuă coaliția și după 2024?“, a insistat Anca Murgoci.

„Dacă rămân aceiași jucători în Parlament, eu cred că va fi de bun augur continuarea acestei coaliții. Deja sunt niște proiecte și o abordare atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu. Eu am obosit în primele luni, și sunt conștient că și domnul prim-ministru, care este un om de bună credință, să constat că ne vin notele de plată ale altora. Am obosit să fim pompieri de serviciu și ar trebui să intrăm într-o zonă de construcție mai coerentă și asumată“, a spus Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Marcel Ciolacu a spus dacă ușa PSD este deschisă pentru Victor Ponta / video

Noi impozite 2023. Ciolacu: Prin PNRR, ne-am asumat anumite jaloane, știți foarte bine că nu și le-a asumat PSD / video

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și președintele Camerei Deputaților, a vorbit despre creșterea impozitelor în anul 2023:

„Ce facem cu impozitele locale din 2023?“, a întrebat jurnalista Anca Murgoci.

„Este o decizie foarte clară care ține, totuși, cont de ce se întâmplă în economie și anume faptul că anul viitor nu vor fi modificate impozitele. Cu alte cuvinte, nu vor fi mărite sau introduse impozite noi. Prin PNRR, ne-am asumat anumite jaloane, știți foarte bine că nu și le-a asumat în mod direct PSD, ne aducem aminte cât ne-am chinuit să aflăm ce scrie în PNRR. Mai aflam de la Comisie și, cu toate că eram parlamentar, accesul la informații în ceea ce privește PNRR-ul era foarte limitat.

În ziua de astăzi, atât eu cât și primul-ministru al României, aflăm de la miniștri anumite lucruri trecute în PNRR. Ne-am asumat cu toții, ca stat, aceste reforme și nu discutăm că vom încerca să scoatem anumite reforme din PNRR. Totuși, anumite abordări, adaptate crizelor din acest moment, mi se pare corect să existe. Anul trecut a fost o modificare cu șase luni înainte, pentru 1 ianuarie, cu anumite excepții pe care le scoatem din Codul Fiscal, nu introducerea de noi impozite. Ni s-a atras atenția din construcția PIB-ului că avem veniturile cele mai mici pe impozitarea locuințelor (...)“, a precizat Marcel Ciolacu (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ciolacu: A fost un asediu împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu! Demisia lui, o greșeală / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel