Două prezențe surpriză la Marșul din Paris. Le Pen, furioasă

Prim-miniștrilor și șefilor de stat din Uniunea Europeană care și-au anunțat prezența Marșul Solidarității din Paris li se vor alătura ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și premierul turc, Ahmet Davutoglu. În plan intern, Francois Hollande și Nicolas Sarkozy sunt acuzați de Frontul Național că fac jocuri politice, după ce președintele partidului, Marine Le Pen, nu a fost invitată la Marș.

Presa rusă de stat anunță că șeful diplomației va conduce delegația Rusiei la Marșul Solidarității, programat la Paris pentru 11 ianuarie.

"Reprezentanți ai diverselor forțe politice din Franța și state străine vor participa la eveniment. Delegația Rusiei va fi condusă de ministrul de Externe, Serghei Lavrov", spune un comunicat al ministerului de Externe.

Premierul Turciei, țară care a condamnat atacul asupra redacției Charlie Hebdo, executat de doi extremiști islamiști, va fi și el prezent duminică la Paris.

Marșul Solidarității la Paris: Gestul lui Iohannis, salutat de Ponta

În Franța, Marine Le Pen și-a exprimat regretul că nu a fost invitată la Marșul Solidarității, aruncând o umbră de îndoială asupra adevăratului motiv al organizării acestui eveniment.

"Nu voi merge unde nu sunt dorită", a spus Le Pen pentru AFP.

"Eram pregătită să particip și eram foarte sinceră în legătură cu dorința mea de a aduce un omagiu (victimelor teroriștilor - n.r)", declarase ea în prealabil, dar, "în mod regretabil, totul este clar acum".

Președintele Klaus Iohannis se va deplasa și el duminică la Paris pentru a participa la "Marșul Solidarității", manifestație la care vor fi prezenți mai mulți lideri europeni, în semn de sprijin pentru poporul francez și ca un semnal că Europa este unită împotriva terorismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel