Două luni: Luna și Marte de aceeași mărime. Pe 27 iulie, fenomen nemaivăzut

Bogdan Cotigă / 23 iul 2018 / 19:06 Salveaza PDF Comentarii

O informație care susține că Luna și planeta Marte vor putea fi observate ca având aceeași mărime pe cer, în noaptea de 27 iulie, circulă recent pe internet în întreaga lume.

Două Luni este numele unui fenomen astronomic despre care unele siteuri spun că survine odată la 35.000 de eni. De fapt, Luna și Marte au pe cer un diametru unghiular (n.r. mărimea aparentă a unei planete văzută cu ochiul liber de pe pământ) inversat față de diametrul lor real în sensul în care deși Luna are un diametru mai mic decât planeta Marte, aceasta pare ochiului uman mult mai mare decât planeta roșie. În fapt, din cauza distanței diferite față de pământ, Luna pare de aproximativ 140 de ori mai mare decât Marte.

Adevărul despre "Două luni"

Unele site-uri susțin însă că, pe 27 iulie în acest an, Marte se va apropia atât de mult de pământ încât va putea fi vazută lângă Lună și având un diametru unghiular similar cu al acesteia. Fenomenul numit "Două Luni" este anunțat de câțiva ani pe retelele de socializare și chiar dacă cele două corpuri cerești nu vor părea de aceeași dimensiune pe cer, există un sâmbure de adevăr în această "păcăleală astronimică". Pe 27 iulie, planeta Marte va fi cel mai aproape de Pământ din 2003 și va putea fi văzută cu ochiul liber în apropierea lunii. Fenomenul este unul notabil chiar dacă Marte se va vedea ca un punct roșu puțin mai mare decât de obicei.   

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27