Două afecțiuni de care suferă un număr URIAȘ de români afectează gândirea

Un nou studiu demonstrează efectele nocive pe care le au aceste afecțiuni asupra gândirii și capacității de concentrare umane.

Conform unui nou studiu, diabetul și hipertensiunea arterială cauzează „modificări structurale” în creier care fac ca gândirea oamenilor să fie mai lentă și memoria lor mai proastă, arată ultimele cercetări.

Au fost analizate mai multe persoane suferinde care au avut „modificări structurale” în substanța gri și albă a creierului. Când acești indivizi au făcut un test de memorie, s-au comportat mai prost decât alții.

Conform studiului, tensiunea arterială ridicată a fost asociată cu declinul mental la mijlocul vieții


O examinare a 22059 de scanări cerebrale, inclusiv 1100 cu diabet, a relevat „modificări structurale semnificative” în substanța gri și albă a celor care suferă de boli.

Atunci când acești indivizi au făcut un test alături de un om sănătos pentru a-și evalua memoria și timpul de reacție, oamenii de știință au descoperit că s-au descurcat mai greu decât cei sănătoși, conform Daily Mail.

De asemenea, studiul, publicat în revista Nature Communications, a concluzionat și că tensiunea arterială crescută este asociată cu performanțe mentale mai scăzute.

Masud Husain, profesor de Neurologie și neuro-științe cognitive la Universitatea Oxford, a declara că: „În mod remarcabil, descoperirile arată că este posibil să se detecteze efectul negativ al factorilor de risc cardiovascular, cum ar fi creșterea tensiunii arteriale și a diabetului, asupra funcției cognitive și a structurii creierului la persoanele altfel sănătoase.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel