Dosarul "Sparanghelul", clasat. Vosganian: Cineva își bate joc de națiunea română

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au clasat dosarul 'Sparanghel' în care s-a cercetat nerespectarea măsurilor de siguranţă în cazul celor aproape 2.000 de persoane care plecat la muncă în străinătate de pe Aeroportul Internaţional 'Avram Iancu', pe motiv că 'fapta nu există'. Varujan Vosganian (ALDE) a comentat ştirea.

"Procuratura a clasat cu maximă opertivitate dosarul 'Sparanghelul', pe motiv că fapta nu există. Așadar, fotografiile pe care le-ați văzut cu îmbulzelile de pe aeroportul Cluj-Napoca nu există. Autobuzele înțesate de oameni care au traversat județele patriei, în condițiile în care toate celelalte curse auto interjudețene erau suspendate, nu există. Nu există nici art. 352 Cod Penal care pedepsește zădărnicirea combaterii bolilor. Și, probabil, nu există nici Violeta Alexandru, ministrul muncii care a fost nevoită, în cele din urmă, să meargă la Berlin și să discute cu autoritățile germane, dat fiind că sezonierii români munceau la sparanghel în condiții precare și nesigure", transmite deputatul ALDE într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vosganian: De ce s-au dat sute de mii de amenzi?

"Păi dacă toate îmbulzelile și deplasările claie peste grămadă erau permise în timpul stării de urgență, noi de ce am stat zăvorâți în case? De ce, doar ca să traversăm strada, aveam nevoie de o declarație pe proprie răspundere? De ce s-au dat sute de mii de amenzi? De ce s-au deschis atâtea sute de dosare penale pe zădărnicirea combaterii bolilor, dacă art. 352 Cod Penal nu există? Sau poate că singurul răspuns e că trebuia să se închidă gura Comisiei parlamentare 'Operațiunea sparanghelul' și, în consecință, s-a dat ordin ca dosarul să fie clasat de urgență.

Cineva își bate joc de națiunea română și mulți dintre noi se fac că nu observă asta. Probabil că rareori batjocura a atins culmile la care a adus-o această epidemie de coronavirus", apreciază Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel