Dosarul Roșia Montană, strămutat din fieful lui Boc

DSC_0200_1.JPG
DSC_0200_1.JPG

Curtea de Apel Cluj a admis, vineri, cererea de strămutare formulată de către RMGC. Înalta Curte s-a mai pronunțat favorabil pentru alte patru cereri de strămutare ale cauzelor RMGC din Cluj. 

[caption id="attachment_427350" align="aligncenter" width="640"] Foto: Soția lui Emil Boc ( centru poză) la protestele față de Roșia Montană[/caption]

Vineri, Curtea de Apel Cluj a acceptat cererea de strămutare formulată de RMGC într-un dosar cu privire la litigiul pe care îl are cu asociațiile care se opun proiectului minier (Asociația Alburnus Maior, Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, Asociația Salvați Bucureștiul). Procesul se va judeca la Tribunalul Bistrița-Năsăud, scrie ecomagazin.ro.

Noul Cod de Procedură Penală prevede că strămutarea poate fi dispusă când există suspiciunea că imparțialitatea judecătorilor este afectat din cauza împrejurărilor dosarului, calității părților sau când există pericol de tulburare a ordinii publice.

În anul 2013, ÎCCJ a dat curs altor patru cereri ale RMGC de strămutare. Astfel, alte patru dosare au părăsit Clujul pentru că este un mediu toxic cauzei Roșia Montană.

Emil Boc a sabotat RMGC chiar și împotriva lui Traian Băsescu, pentru a nu pierde voturile din Cluj. Presiunea era mare, iar Boc avea nevoie de susținerea maghiarilor. UDMR, la fel ca Ungaria, este cel mai mare dușman al exploatării miniere de la Roșia Montană. Astfel, Boc a găsit cu UDMR o temă eco de întâlnire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel