Dosare găsite în dușurile vilei lui Donald Trump. Fostul președinte american a păstrat secrete despre capacitatea nucleară a SUA și armamentul altor țări

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Donald Trump va apărea marți în fața unei instanțe federale din Miami, după ce a fost acuzat pentru manipularea ilegală a documentelor secrete, a spus avocatul său.

 

Reședința lui Trump, Mar-a-Lago, „nu a fost o locație autorizată” pentru „pastrarea, deținerea, examinarea, afișarea sau discutarea” documentelor clasificate, se arată în rechizitoriu.

Cutiile cu documente au fost depozitate în locuri ale clubului, inclusiv „într-o sală de bal, o baie și duș, un spațiu de birou, dormitorul lui și o cameră de depozitare”.

Al treilea punct din rechizitoriu îl acuză pe Trump că a stocat „informații cu privire la capacitățile de apărare și de armament atât ale Statelor Unite, cât și ale țărilor străine”.

Documentele au inclus, de asemenea, „programele nucleare ale Statelor Unite, potențialele vulnerabilități ale SUA și ale aliaților săi la atacuri militare” și „planuri de posibile represalii” ca răspuns la un atac străin.

Trump se va confrunta cu 37 de acuzații de deținere neautorizată de materiale clasificate, obstrucționarea justiției și declarații false către forțele de ordine – cu o listă detaliată a tipului de documente pe care Trump le-a păstrat la reședința sa personală. Fostul președinte spune că este nevinovat.

După ce au aflat acuzațiile, doi dintre avocații lui Trump au renunțat la caz

Departamentul de Justiție a făcut publice documentele de acuzare într-o zi tumultoasă în care doi dintre avocații lui Trump au renunțat la caz și un fost consilier se confruntă, la rândul lui, cu acuzații.

Acuzațiile provin din modul în care Trump a tratat materialele guvernamentale sensibile pe care le-a luat cu el când a părăsit Casa Albă, în ianuarie 2021.

El urmează să facă o primă înfățișare în acest caz într-un tribunal din Miami, marți, cu o zi înainte de a împlini 77 de ani.

Acuzarea federală a unui fost președinte al SUA este fără precedent în istoria Americii și apare într-un moment în care Trump este favoritul pentru nominalizarea republicană la președinția de anul viitor.

Anchetatorii au confiscat aproximativ 13.000 de documente din proprietatea lui Trump Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, în urmă cu aproape un an. O sută au fost marcate ca fiind clasificate, chiar dacă unul dintre avocații lui Trump a declarat anterior că toate înregistrările cu marcaje clasificate au fost returnate guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel