Dosar pensii ilegale, sinucideri. Mircea Diaconu: "Ești un monstru". Lucian Bolcaș: "Este o crimă"

Europarlamentarul Mircea Diaconu și avocatul Lucian Bolcaș sunt șocați. 

Cinci pensionari s-au sinucis după ce au fost la DNA, în dosarul pensiilor ilegale. O femeie de doar 52 de ani, cu o pensie ce a trecut puțin peste 700 de lei, s-a sinucis pentru că a dat șpagă un borcan de miere. Procurorii DNA i-ar fi pus în vedere că ar urma să facă închisoare timp de șase ani și i-ar fi pus în vedere să nu părăsească localitatea, după cum spun rudele. 

"Ești un monstru când calci în picioare natura celuilalt. Ceea ce mă disperă și mă enervează este că anchetatorii știu atâtea lucruri cumplite și nu se uită la ele și se concentrează pe astfel de povești mărunte. Sigur, trebuie făcute, dar poate mai uman, mai înțelegător, mai firesc, poate nu în felul ăsta. (...) Un singur lucru poate să-i oprească: micul curaj de a spune ‘nu dom’ne, nu vreau, n-am chef’. Astfel, tehnicile lor devin ridicole. E singura soluție", a spus Mircea Diaconu, la "Sinteza Zilei". 

Legătura dintre Augustin Zegrean și Barajul Novaci. Ioan Ghișe: Sunt primii mafioți 

"Din punct de vedere uman este o crimă. Este un mecanism de creare a terorii. Eu am trăit-o în anii ’50 când o mașină neagră venea noapte și te lua. Așa a fost luat tatăl meu. Am simțit ce înseamnă asta. În fiecare noapte, dacă auzeai portiera mașinii, știai că cineva este luat. Li s-a creat ideea că sunt intangibili și-și permit să facă orice. Când o bătrână recunoaște că a dat un  brcan de miere ca să obțină un certificat, mai trebuia să-i spună că va sta șașe ani la închisoare? Ăsta e sadism. Dacă nu vor fi cercetați pentru anchetă abuzivă nu se va face dreptate", a completat avocatul Lucian Bolcaș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel