Urmărește emisiunea live



Dosar penal, după explozia din județul Vrancea

Foto: IGSU
Foto: IGSU

A fost deschis un dosar penal, după explozia care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi la o magistrală de gaz din județul Vrancea.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea/ nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, în cazul exploziei urmate de incendiu care s-a produs pe şantierul Autostrăzii Moldova şi care s-a soldat cu moartea a patru muncitori şi rănirea altor cinci, potrivit BZI.

„La locul producerii, din cursul nopţii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti – Serviciul Investigaţii Criminale şi criminalişti care efectuează cercetarea la faţa locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă precum şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă“, a transmis joi IPJ Vrancea.

CITEȘTE ȘI        -         Transgaz: Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament

O explozie s-a produs, în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2023, la o magistrală de gaz din județul Vrancea. Deflagrația a dus la decesul a patru persoane și la rănirea altor cinci. A fost activat inclusiv planul roșu de intervenție, iar doi dintre răniți au fost transportați cu elicopterul la București.

Din primele informații se pare că a fost vorba de fisurarea magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7.

CITEȘTE ȘI        -        Nicușor Halici, prefectul de Vrancea, informațiile zilei despre explozia de pe autostradă. Ipoteză bombă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel