Nicușor Halici, prefectul de Vrancea, informațiile zilei despre explozia de pe autostradă. Ipoteză bombă

Foto: ISU Vrancea
Foto: ISU Vrancea

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, a vorbit despre explozia care s-a produs noaptea trecută la o magistrală de gaz pe trasul autostrăzii A7.

Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, a intervenit la Digi24, unde a venit cu primele explicații privitoare la explozia care s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, la o conductă de gaz ce se afla pe traseul autostrăzii A7.

„Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei. Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”, a spus Nicușor Halici la Digi24.

Prefectul a adăugat că, din primele date, „clar, este o eroare umană”.

CITEȘTE ȘI        -        BREAKING NEWS  Explozie pe Autostrada Moldovei: Dorinel Umbrărescu sau Transgaz? Cine este de vină pentru moartea muncitorilor. Nu vorbim despre un incident care nu putea fi evitat

O explozie s-a produs, în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2023, la o magistrală de gaz din județul Vrancea. Deflagrația a dus la decesul a patru persoane și la rănirea altor cinci. A fost activat inclusiv planul roșu de intervenție, iar doi dintre răniți au fost transportați cu elicopterul la București.

Din primele informații se pare că a fost vorba de fisurarea magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7.

VEZI ȘI       -        Imaginile zilei cu incendiul de la magistrala de gaz din Vrancea / video+foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel