Dosar Mineriadă, 13 - 15 iunie 1990, redeschis. Ce spune Petre Roman, premier la acea vreme

Fostul premier din perioada mineriadei din 13-15 iunie 1990, Petre Roman, a comentat decizia prin care ÎCCJ a decis că procurorii pot redeschide Dosarul evenimentelor de la acea vreme.

Petre Roman a declarat că este cât se poate de îndreptăţită redeschiderea dosarului și a precizat că, dincolo de interesele de ordin politic, este important să fie găsiţi cei care au instigat în stradă.

"Era normal să fie aşa (n.r. - să fie redeschis Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990). Victimele acelor împrejurări aveau, fără îndoială, dreptul de a obţine în justiţie o judecată corectă faţă de ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce trebuie aflat este cine sunt cei care au comis acele violenţe şi cine sunt răspunzătorii, dacă a existat cineva, aşa cum cred şi cum am afirmat încă din iunie 1990, dacă ei au fost instigaţi. Eu cred că au fost cazuri de instigare, fie din fosta miliţie sau fosta securitate", a spus Petre Roman pentru Mediafax.

Fostul premier a subliniat că este cât se poate de îndreptăţită dorinţa de a se afla adevărul în privinţa evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

"Nu cred că este vorba despre aspectul politic aici. E vorba despre victimele şi familiile victimelor. Dincolo de unele interese de ordin politic, tare aş vrea să îi găsim pe cei care au instigat în stradă. Principiul esenţial este acela că victimele au dreptul să îşi ceară dreptatea în justiţie", a continuat Petre Roman.

Vezi și: Dosar Mineriadă, 13 - 15 iunie 1990, redeschis. Ion Iliescu poate fi urmărit penal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel