Dosar Gheorghe Nichita. Un om-cheie a renunțat la dreptul la tăcere și la avocat

Primarul suspendat al Iașului, Gheorghe Nichita, este acuzat de instigare la abuz în serviciu, după ce și-a urmărit fosta amantă cu polițiști. Un om cheie din dosar ar putea să schimbe total cursul dosarului. Dacă până acum se prevalase de dreptul la tăcere, a decis să colaboreze cu autoritățile. 

Vorbim despre fostul șef din Poliția Locală, Ștefan Avârvarei, care a hotărât să colaboreze cu procurorii DNA. Până acum, el s-a prevalat de dreptul la tăcere, potrivit ziaruldeiasi.ro

Ștefan Avârvarei este indicat de procurori, potrivit sursei citate, ca fiind autorul faptelor de abuz în serviciu, comise la instigarea lui Gheorghe Nichita. Pentru colaborare, Ștefan Avârvarei ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. 

Fostul șef al Poliției Locale din Iași ar fi declarat în fața anchetatorilor că ar fi fost constrâns să comită faptele de care este acuzat. Potrivit sursei citate, el ar fi indicat şi alte fapte de ordin penal ce ar fi fost comise de primarul-suspendat. 

"Scurtcircuit"

Ştefan Avârvarei și-a reziliat contractul cu avocatul Ionel Nechita, a cărui strategie de apărare a fost de prevalare a dreptului la tăcere, catalogat de avocat ca fiind esenţial.

"Pentru mine a fost «scurtcircuit» faptul că domnul Avârvarei a decis să renunţe atât de uşor la dreptul la tăcere. Este pentru prima dată când mi se întâmplă aşa ceva, ca un client să renunţe la un drept care i-a fost favorabil şi atunci când procurorii au cerut cea mai intruzivă măsura împotriva sa, cea a arestării", a declarat Ionel Nechita.

"Avocatul nu este mașină de sifoane"

Fostul șef al Poliției Locale este acum reprezentat de Robert Amuntencei, care a declarat pentru ziarul citat că "Avocatul este obligat şi dator să apere şi să reprezinte interesele clientului, şi nu a altor persoane. Am fost plătit în baza unui contract de asistenţă juridică de către client şi nu de către alte persoane pentru a-l supraveghea pe inculpat să nu dea declaraţii. Nu ştiu ce înseamnă «sifon», însă am auzit acest cuvânt pe la penitenciar". 

Robert Amuntencei a făcut afirmația despre "sifon", după ce Ionel Nechita a declarat că a încheiat colaborarea cu Ștefan Avărvarei pentru că "avocatul nu este maşină de sifoane".

Avocata Sandra Grădinaru, una dintre apărătoarele primarului Gheorghe Nichita, a declarat pentru ziaruldeiasi.ro că "Vom vedea în ce măsură declaraţia (lui Avârvarei - n.r.) se coroborează cu celelalte mijloace de probă fiindcă în acest moment încă se administrează probe. Nu comentez strategia de apărare".

Ștegan Avârvarei este un om cheie în dosarul lui Gheorghe Nichita, aflat în arest la domiciliu. Primarul suspendat al Iașului este acuzat de instigare la abuz în serviciu asupra fostului șef al Poliției Locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel