Dosar Colectiv, termen la Tribunalul București

Colectiv
Colectiv

Luni, 4 decembrie, Tribunalul București ar putea începe dezbaterile în dosarul Colectiv, după ce procesul a fost amânat de mai multe ori, întrucât nu au fost îndeplinite diverse acte de procedură.

Astfel, la termenele anterioare, judecătorul care se ocupă de acest caz a constatat că nu au fost citate mai multe părți vătămate din dosar, fapt ce i-a nemulțumit pe părinții tinerilor decedați în urma incendiului de la Colectiv.

De asemenea, magistratul a respins o cerere de conexare a dosarului Colectiv cu cel în care sunt judecați pompierii Antonina Radu și George Matei, aflat pe rolul Tribunalul Militar București.

În rechizitoriul întocmit de Parchetul General se arată că patronii Colectiv "au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, în condițiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecința producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015".

[citeste si]

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4 al municipiului București.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel