Dosar CNAS: Ovidiu Munteanu, directivă pentru defavorizare persoane imobilizate

Ovidiu Munteanu, managerul Direcţiei Relaţii Contractuale a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, şi preşedintele CASMB, Lucian-Vasile Bara, au fost indignaţi de faptul că o parte dintre asiguraţi au venit, în data de 6 iunie, să depună personal dosarul la CASMB, cel dintâi dând dispoziţie să nu se acorde prioritate asiguraţilor imobilizaţi, se arată în referatul prin care DNA cere arestarea a 14 inculpaţi. 

"În ziua de 6 iunie 2017, inculpaţii Bara Lucian-Vasile (preşedintele CASMB) şi Munteanu Ovidiu (managerul Direcţiei Relaţii Contractuale) au fost indignaţi de faptul că o parte dintre asiguraţi, în special cei aduşi de (...), au venit să depună personal dosarul la CASMB, situaţie în care au hotărât că nu le vor acorda prioritate în raport cu avocaţii care depuneau sute de dosare. Ulterior, inculpatul Bara Lucian-Vasile a respins cererile asiguraţilor care au venit aduşi de ambulanţe, deşi a văzut că erau în stare gravă şi cunoştea că avocaţii au depus dosare în numele unor pacienţi fictivi", se precizează în document. 

Potrivit sursei citate, în aceeaşi zi, Munteanu a dat dispoziţie telefonică să nu se acorde prioritate la coadă pentru asiguraţii imobilizaţi pe tărgi sau în scaune. 

[citeste si]

"În aceeaşi zi, la ora 08:49:15, inculpatul Munteanu Ovidiu a dat dispoziţie telefonică (...) pentru funcţionara care identifica pacienţii din ambulanţe să nu se acorde prioritate la coadă pentru asiguraţii imobilizaţi pe tărgi sau în scaune. (...) Concomitent cu această decizie, la ora 08:51:46, avocatul (...) i-a comunicat telefonic (...) inculpatei Costică Maria că se afla la coadă înaintea bolnavilor nedeplasabili, prilej cu care şi-a exprimat mulţumirea că va depune înaintea acestora. (...) În timp ce persoanele bolnave se aflau la coadă, în spatele avocaţilor, la ora 09:06:06 (...) şi, respectiv, la 09:08:29 (...), inculpata Costică Maria discuta la telefon pentru întocmirea unor dosare către persoane care nu solicitaseră şi nici nu aveau cunoştinţă în acel moment că urmează să primească îngrijiri medicale la domiciliu", arată procurorii. 

Aceştia subliniază că, la nivelul CASMB, contrar prevederilor legale care menţionează că prioritizarea cererilor se face după data cererii, felul afecţiunii şi gradul de dependenţă al bolnavului, a fost introdus un criteriu suplimentar - numărul de înregistrare a cererii din aceeaşi dată, astfel încât persoanele care depun cereri în aceeaşi zi nu sunt departajate numai în funcţie de gravitatea stării medicale, ci şi după numărul de ordine de la coada comună organizată de această instituţie publică, "cu consecinţa unei competiţii degradante pentru fiinţa umană", relatează Agerpres.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy