Dosar Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, decizie definitivă ÎCCJ

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a reacționat, pe Facebook, la hotărârea definitivă a ÎCCJ în ceea ce-l privește. 

”Nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, pe care o dețineam în 2015 și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist” este mesajul postat de Gabriel Oprea. 

El a adăugat că ”Așa cum am susținut în repetate rânduri, am fost singura persoană acuzată de ucidere din culpă, aflată pe bancheta din spate a unui autoturism neimplicat într-un accident rutier. Iată că, Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat că nu există un raport direct între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale ministrului afacerilor interne și fapta de ucidere din culpă, întrucât în atribuțiile ministrului nu se regăsesc și atribuțiile efective de conducere a autoturismului (ministrul se afla în autoturism ca persoană transportată, ca urmare a funcției și calității deținute), precum nici cele concrete de însoțire a autoturismului în care se afla de către un dispozitiv în coloană (respectiv stabilirea directă, de o manieră efectivă a componenței numerice și individuale a persoanelor, felul de alcătuire a dispozitivului, amplasarea concretă în cadrul dispozitivului, chiar desemnarea nominală a polițistului rutier Gigină Bogdan-Cosmin, indicarea concretă a vitezei de depasare și traseele de urmat), în condițiile în care, așa cum se reține în rechizitoriu în mod constant, moartea acestuia a survenit într-un accident rutier.”

Moartea polițistului Gigină, în scop politic? 

El adaugă că ”Moartea polițistului Bogdan Gigină este o tragedie. O tragedie care nu trebuie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură.” Totodată, Oprea susține că dosarul a apărut tin teama față de el care avea în sondaje 32% și față de nivelul UNPR de 10%. 

”Deși nevinovat, eu am ales onoarea și am plecat din funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru de interne într-un guvern bun, din cea de senator, dar și din cea de președinte al UNPR, rămânând președinte fondator. Demisia implică onoarea. Nu demisionezi, dacă îți lipsește onoarea.” mai precizează Oprea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel