Dosar șantaj Gabriela Firea: Traian Băsescu, chemat miercuri la audieri de procurori

Fostul președinte Traian Băsescu a fost chemat miercuri la audieri de procurorii Parchetului General în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză se șantaj, potrivit Antena 3. Avocatul parlamentarului, Lucian Bolcaș, a confirmat informația.

Gabriela Firea l-a acționat în instanță pe Traian Băsescu după ce fostul președinte i-a atras atenția, într-o emisiune televizată din 2014, că s-ar putea să nu-și mai găsească soțul acasă. Parchetul General a încadrat afirmația lui Băsescu la declarații politice, arătând că nu-l poate ancheta, deoarece, din funcția de președinte al statului, se bucură de imunitate.

"O reprezint pe dna senator Firea pentru că este vorba despre un om, o femeie, un senator al României care își apără demnitatea ei" în fața unei "mârlănii", a declarat Bolcaș, sâmbătă seară, în emisiunea "Q&A" de la Antena 3.

"Procedural, am formulat această cerere de a participa la audiere, cerere care a fost aprobată de procuror. Pot adresa orice fel de întrebări", a arătat apărătorul Gabrielei Firea.

Traian Băsescu: Probabil voi fi chemat la Parchet

Pentru că avea imunitate, procurorii au suspendat ancheta anul trecut, dar au redeschis-o după ce  Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni.

""E o prostie! Nu te poți lua după o doamnă care a avut drept instruire 10 ani de citit pe prompter. Trebuie să mai știi și puțin drept. Acolo a fost o cumpărare cinstită cu credit luat, de la o firmă care a anunțat că vrea să vândă terenul, la un preț care era prețul pieții. Nu este un teren primit de la primărie. Dacă sunt suspiciuni, ați văzut Corpul de Control a trimis o sesizare la Parchet (...)  Mai auzeam o prostie de la doamna cunoscătoare, căsătorită cu primarul de la Voluntari.
Mai bine să se uite pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", declara Băsescu la 13 aprilie 2014. (mai multe AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel