Doru Talaba, prorectorul Universității Transilvania din Brașov, a murit într-un accident rutier

Profesorul universitar Doru Talaba, prorector cu activitatea de cercetare ştiinţifică şi informatizare a Universităţii "Transilvania" din Braşov, a murit  în urma unui accident rutier petrecut miercuri seara lângă Arad.

Potrvit newsbv.ro, accidentul rutier a avut loc miercuri seara, în jurul orei 18.30, pe DN 7, în comuna Vladimirescu, în zona fostului Combinat Chimic. Potrivit primelor cercetări, un TIR a virat la stânga pentru a intra la fostul Combinat Chimic din Vladimirescu, iar profesorul universitar, aflat la volanul autoturismului, se angajase în depășirea unei coloane de mașini nu a mai putut opri și mașina pe care o conducea a intrat sub TIR-ul care executa virajul.

Din păcate, Doru Talaba a decedat, iar pasagerul de pe scaunul din dreapta, un bărbat din București, a suferit răni grave, fiind preluat de o autospecială SMURD și transportat la spital. 

Prof. univ.dr.ing Doru Talaba a absolvit Universitatea "Transilvania" promoţia 1984, iar din anul 1988 a fost cadru didactic, urmând toate etapele evoluţiei profesionale. Din anul 2001 a fost profesor universitar, iar din 2004 conducător de doctorat.

Citește și: Profesor universitar, mort într-un accident la Constanța

Membru al Consiliului Naţional de Cercetare Ştiinţifică, coordonatorul domeniului mecatronică la nivel naţional, a fost expert al Comisiei Europene pentru Programele de Cercetare FP6 şi FP7, fondator şi preşedinte al Reţelei Europene de Cooperare Universităţi-Industrie.

A publicat 10 cărţi de specialitate în edituri naţionale şi internaţionale, peste 150 de articole în reviste, a coordonat peste 20 de contracte europene şi peste 40 de contracte de cercetare naţionale. Activitatea ştiinţifică i-a fost recunoscută prin cooptarea în colectivele unor reviste recunoscute la nivel mondial în domeniul său de competenţă precum Journal of CAD, Proc. Mech. Eng. Part K: Journal of Multi-body Dynamics. Activitatea didactică şi ştiinţifică în domeniul Roboticii şi Mecatronicii, Realităţii Virtuale şi Managementului Calităţii au făcut să fie ales coordonator al Departamentului pentru Asigurarea Calităţii (1999-2004) şi prorector al universităţii cu cercetarea ştiinţifică şi informatizarea (2012-2014).

Acesta este al treilea accident grav din ultimele zile în urma cărora alte două cadre didactice universitare și-au pierdut viața.

Prorectorul avea 55 de ani, era căsătorit şi avea doi fii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel