Dorin și Alin Cocoș, denunțuri în dosarul șefului ANI, Horia Georgescu - surse

Printre denunțătorii din dosarul privind retrocedările ANRP în care șeful ANI este urmărit penal se numără Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, transmite Digi 24. Conform referatului procurorilor, mărturii în acest dosar au depus și beneficiarii retrocedărilor supraevaluate.

Denunţurile au fost depuse la dosar pentru a se contura acuzaţiile apărute iniţial în urma unui raport al Curţii de Conturi, transmis la DNA, după un control la ANRP.

Omul de afaceri și fiul său se află în arest preventiv în dosarul Alinei Bica, disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP. În celălalt dosar în care Dorin Cocoș este urmărit penal, Microsoft, judecătorii au decis plasarea în arest la domiciliu a fostului soț al Elenei Udrea.

Procurorii susțin în referat că membrii comisiei de retrocedări din ANRP nici măcar nu deschideau coperțile dosarelor pe care le primeau spre analiză, ci le aprobau în baza unor evaluări  ale unor specialiști acreditați.

Horia Georgescu a ajuns marți la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se judecă solicitarea DNA privind plasarea în arest preventiv a șefului demisionar al ANI.

Procurorii au anunțat marți că, pe lângă reținerea lui Horia Georgescu, au mai dispus reținerea a altor șapte persoane. Totodată, fostul președinte al ANRP, Ingrid Zaarour, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, iar Theodor Nicolescu și Remus Virgil Baciu au fost puși sub urmărire penală. Prejudiciul în acest dosar legat de retrocedări ilegale este de 75 de milioane de euro, potrivit estimărilor procurorilor.

Top 30 despăgubiri acordate de ANRP: Ginerele lui Băsescu și Gheorghe Stelian au primit sume colosale 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel