Urmărește emisiunea live


Donețk și Lugansk au ambasadori la Moscova

Sursă foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)
Sursă foto: Pexels (Дмитрий Трепольский)

Regiunile separatiste Donețk și Lugansk și-au trimis ambasadori la Moscova. 

La aproximativ două luni şi jumătate de la recunoaşterea lor de către Rusia, autoproclamatele republici populare din estul Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, şi-au numit ambasadori la Moscova, transmite sâmbătă dpa, citat de Agerpres. 

Separatiştii pro-ruşi din Doneţk au anunţat că interesele lor la Moscova vor fi reprezentate în viitor de politiciana Olga Makeieva.

Un fost jurnalist este ambasadorul Lugansk

Autoproclamata republică separatistă Lugansk îl trimite în capitala Rusiei pe fostul jurnalist Rodion Miroşnik, care a lucrat cu ani în urmă pentru preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.  

La trei zile după ce a recunoscut republicile separatiste, preşedintele Vladimir Putin a ordonat atacul asupra Ucrainei.  

După eşecul cuceririi capitalei Kiev, efortul de război al Rusiei se concentrează în prezent pe susţinerea şi extinderea zonelor separatiste ruse din estul Ucrainei.   

Mariupol. Rușii s-au apucat să schimbe indicatoarele rutiere cu unele în limba rusă  

Invadatorii ruși din zona Mariupol au început să schimbe indicatoarele rutiere, eliminându-le pe cele scrie în ucraineană și engleză și înlocuindu-le cu altele în limba rusă, potrivit Primăriei din Mariupol, scrie Ukrainskaia Pravda.  

„Ocupanții au distrus orașul nostru, au ucis 20.000 de oameni, iar acum își schimbă obiectivul. Oamenii cu problemele lor pot să mai aștepte.”, a transmis Consiliul Local Mariupol.  

”În tot acest timp în Mariupol este ca în Evul Mediu. Locuitori nu au apă, mâncare suficientă, medicamente. Nu există lumină și nicio conexiune normală. Mariupol a fost, este și va fi un oraș ucrainean, pentru ca rușii să nu fantezeze despre asta...”, au mai adăugat autoritățile ucrainene, menționează și Unian.  

În plus, potrivit sursei citate, invadatorii ruși și-ar fi ridicat „simbolul sprijinului Rusiei” în Mariupolul ocupat, un monument negru cu steagul Uniunii Sovietice și ar fi început să înlocuiască semnele de la intrările în satele și orașele din regiunea Donețk. Citește continuarea articolului AICI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel