Donald Tusk a rămas fără permisul de conducere. Gonea cu viteză dublă față de limita maximă admisă

Donald Tusk a rămas fără permisul de conducere. Gonea cu viteză dublă față de limita maximă admisă  /  Sursă foto: Facebook Donald Tusk
Donald Tusk a rămas fără permisul de conducere. Gonea cu viteză dublă față de limita maximă admisă / Sursă foto: Facebook Donald Tusk

Donald Tusk a fost prins de poliția poloneză în timp ce conducea cu 57 de kilometri/oră peste limita de viteză în zona rezidențială.

Sâmbătă, la Wiśniewo, în centrul Poloniei, poliția a oprit un șofer care circula cu viteză de 107 km/h într-o zonă rezidențială în care limita de viteză era de 50 km/h. Șoferul s-a dovedit a fi Donald Tusk  a fost amendat cu 500 de zloți (106 euro), i s-a suspendat permisul de conducere timp de trei luni și a primit 10 puncte de penalizare.

Tusk este fostul prim-ministru polonez și fostul președinte al Consiliului European. El este, de asemenea, actualul lider al Platformei Civice (PO) a opoziției. Tusk a recunoscut incidentul pe rețelele de socializare și a declarat că pedeapsa a fost „adecvată” și nu a contestat-o.

Nemulțumiri în societate



Sylwester Pawłowski de la Conscious Driver a subliniat că situația este incredibil de scandaloasă.

„A merge cu 107 km/h într-o zonă rezidențială nu înseamnă doar „a fi distras” – este o decizie conștientă de a-ți pune în pericol viața și sănătatea ta și pe a altora”, a spus el.

Pawłowski s-a referit la cercetări care indică faptul că, la o viteză de peste 80 km/h, există o șansă de 100% de a ucide un pieton dacă are loc un incident rutier. De asemenea, el a subliniat că amenda lui Tusk nu a fost o pedeapsă „adecvată” și, de fapt, nu a fost altceva decât o mică taxă pentru o încălcare flagrantă a legii.

„Nu este o coincidență faptul că politicianul și-a permis un astfel de comportament la volan în Polonia. Avem clemență prea mare când vine vorba de reglementările rutiere din țara noastră, atât în ​​societatea noastră, cât și în cadrul legislației în sine”, a explicat el.

Pawłowski a subliniat că sancțiunile pentru încălcarea regulilor de circulație nu s-au schimbat de aproape 25 de ani și au fost foarte mici în Polonia, scrie RMX.

Donald Tusk: Partidul polonez de guvernământ a devenit o problemă pentru întreaga UE

Fostul preşedinte al Consiliului European şi liderul opoziţiei poloneze Donald Tusk a criticat vineri la summitul UE rolul partidului polonez conservator Lege şi Justiţie (PiS), relatează dpa, scrie Agerpres. 

"PiS a devenit o problemă pentru întreaga UE", a postat Tusk vineri pe Twitter.

El a spus că că toţi interlocutorii săi de la Bruxelles, inclusiv preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, sunt preocupaţi de dilema privind modul de a menţine Polonia în UE, prezervând statul de drept şi deblocând în acelaşi timp fondurile UE pentru Polonia.

"Între timp, prim-ministrul Morawiecki se întâlneşte la Bruxelles cu susţinătoarea eurosceptică a lui Putin şi lidera extremei drepte Marine Le Pen", a scris Tusk într-o altă postare pe Twitter (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel