Donald Trump, val de reacţii după declarații controversate

Donald Trump
Donald Trump

Reacțiile s-au înmulțit după noile declarații ale lui Donald Trump. Preşedintele american atribuise responsabilitatea violențelor de la Charlottesville atât militanților de extremă-dreaptă, cât și contramanifestanților.

AFP prezintă principalele reacții din SUA.  

"Trebuie să fim clari. Supremația albă este dezgustătoare", a scris pe Twitter președintele republican al Camerei Reprezentanților, Paul Ryan. "Această intoleranță se opune tuturor valorilor țării. Nu poate fi nicio ambiguitate morală", a adăugat acesta.

"Violența la Charlottesville a fost alimentată de o singură parte: de naționaliști albi care răspândesc rasismul, intoleranța și intimidarea", a declarat, tot pe Twitter, senatorul democrat de Virginia Tim Kaine.

[citeste si]

"Președintele Trump este un simpatizant al naționaliștilor albi neonaziști", a afirmat într-un comunicat Steven Goldstein, șeful Centrului Anna Franck pentru respectul reciproc, o organizație pentru apărarea drepturilor omului din Statele Unite.

"Fără o declarație pregătită, acest președinte spune ce gândește cu adevărat: a-i pune pe același plan pe neonaziști și pe cei care apără drepturile civile este rușinos și lipsit de rațiune", a comentat pe Twitter actrița și cântăreața Barbra Streisand.

"Ura a existat mereu în America. Știm asta, dar Donald Trump a făcut-o să fie din nou la modă", a scris, tot pe Twitter, baschetbalistul LeBron James.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel