Donald Trump, Prinţul Charles şi Greta Thunberg au dat numele unor noi specii de animale

Facebook Greta Thunberg
Facebook Greta Thunberg

Mai multe specii noi de animale descoperite au fost numite după personalităţi celebre ale lumii. Printre acestea, se numără Greta Thunberg, al cărei nume a fost dat unei broaşte, dar şi Donald Trump, care a botezat o... molie. 

O broască descoperită în Panama a fost denumită după Greta Thunberg, cunoscută activistă pentru mediu. Pristimantis gretathunbergae a fost descoperită în 2018, iar numele ei a fost ales în urma unei licitaţii. Cel care a câştigat a vrut să onoreze lupta Gretei Thunberg pentru salvarea planetei şi a decis ca broscuţa să îi poarte numele. 

CITEŞTE ŞI Greta Thunberg, surprinsă înjurând la un protest COP26. A promis ”zero-net cuvinte injurioase şi limbaj urât”

Fostul preşedinte american Donald Trump a dat numele unei molii, despre care internauţii spun chiar că seamănă cu miliardarul american. Molia a fost descoperită de dr. Vazrick Nazari când se uitau la o colecţie de molii în Muzeul Entomologiei din cadrul Universităţii California, şi a fost numită Neopalpa donaltrumpi. Cercetătorii spun că molia are solzi galben deschişi şi o frizură unică, ce aminteşte de fostul preşedinte al SUA. 

VEZI ŞI Mark Meadows, fostul şef de personal al lui Trump, la un pas de a fi inculpat penal. Camera Reprezentanților l-a găsit vinovat

Şi prinţul Charles a dat numele unui animal. Ca şi în cazul Gretei Thunberg, este vorba tot de o broască, iar decizia a fost luată tot pentru a onora lupta pe care acesta o duce pentru protejarea pădurilor tropicale din toată lumea. Hyloscirtus princecharlesi, sau broasca de copac de rău, a fost descoperită de dr. Luis A Coloma în 2008. 

Poate cel mai inedit nume l-a primit un... cărăbuş. Agathidium vaderi a fost numit un cărăbuş de către cercetătorii Kelly B Miller şi Quentin D. Wheeler, pentru că are "un cap mare, strălucitor, care arată ca o cască", şi le-a adus aminte de celebrul personaj din Star Wars, Darth Vader. 

Actorul Idris Elba, în cărţi pentru a prelua misiunile agentului 007, James Bond, dă şi el numele unei specii de viespe gigantă. Cercetătorii spun că această specie se hrăneşte cu ouăle unor gândaci, iar descoperirea ar putea duce spre soluţii de control ale populaţiei de gândaci din Mexic. 

VEZI POZELE CU ANIMALELE MAI JOS:

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BBC News (@bbcnews)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel