Donald Trump obține o amânare în cazul de fraudă de 454 de milioane de dolari în New York. Totuși trebuie să plătească o cauțiune de 175 de milioane de dolari în termen de 10 zile

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a câștigat o cerere de amânare a verdictului său de 454 de milioane de dolari într-un caz de fraudă civilă dacă plătește o cauțiune de 175 de milioane de dolari în termen de 10 zile. Această victorie pentru fostul președinte al SUA blochează autoritățile statului New York să înceapă să îi confiște activele începând cu ziua de luni, relatează Reuters.

O instanță de apel de nivel intermediar a acceptat cererea lui Trump de a amâna executarea unui verdict din 16 februarie împotriva sa, în care este acuzat că a supraevaluat valoarea averii sale nete și a proprietăților sale imobiliare pentru a înșela investitorii și creditorii, în timp ce instanța își analizează apelul în acest caz.

Decizia ușurează o criză acută de lichidități generată de costurile legale în creștere ale lui Trump.

Oficiul procurorului general și avocații lui Trump nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.

Trump, care încearcă să își recapete președinția în acest an, a declarat pe rețelele de socializare că ar putea fi forțat să vândă active la prețuri "de lichidare" pentru a plăti cauțiunea în cazul intentat de procurorul general al New York-ului, Letitia James.

Trump este candidatul republican care îl provoacă pe președintele democrat Joe Biden în alegerile SUA din 5 noiembrie.

Înainte ca amânarea să fie acordată, Trump avea până luni să plătească, înainte ca James să poată cere instanței să înceapă să îi confiște activele pentru a satisface verdictul, inclusiv proprietăți imobiliare de preț, cum ar fi 40 Wall Street din Manhattan.

Trump continuă strângerea de fonduri atât pentru campania sa, cât și pentru cheltuielile legale - costuri care probabil vor crește pe măsură ce se confruntă cu patru procese penale iminente. Trump s-a declarat nevinovat în cazurile penale și a negat orice faptă ilegală în toate cazurile.

În cazul civil din New York, Trump a fost găsit răspunzător pentru supraevaluarea frauduloasă a averii sale nete cu miliarde de dolari pentru a obține condiții mai bune la împrumuturi și asigurări. El a afirmat că acest caz este o vendetă politică a lui James, un democrat care a intentat acțiunea civilă în 2022.

Înainte de un proces fără juriu de trei luni în Manhattan, judecătorul Arthur Engoron a constatat că Trump a comis fraudă prin supravalorificarea proprietăților, inclusiv domeniul său Mar-a-Lago din Florida, apartamentul său de lux din Trump Tower din Manhattan și diverse clădiri de birouri și terenuri de golf. Procesul s-a concentrat în primul rând pe suma pe care Trump ar trebui să o plătească în penalități.

Într-un alt caz, pe 8 martie, Trump a plătit o cauțiune de 91,6 milioane de dolari pentru a acoperi un verdict de 83,3 milioane de dolari într-un caz de defăimare în care scriitoarea E. Jean Carroll a spus că el a defăimat-o numind-o mincinoasă după ce ea l-a acuzat că a violat-o acum câteva decenii. Trump a negat orice faptă ilegală și a făcut apel.

Cazurile penale cu care se confruntă Trump sunt rezultatul eforturilor sale de a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020 împotriva lui Biden, gestionarea documentelor clasificate după ce a părăsit funcția în 2021 și bani de tăcere plătiți înainte de alegerile din 2016 unei actrițe porno care a afirmat că a avut o întâlnire sexuală cu el cu ani în urmă.

Într-un alt caz, luni, avocații lui Trump au cerut amânarea unui proces penal al statului New York referitor la bani de tăcere plătiți actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels, dezvăluind că au apărut documente federale noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel