Donald Trump, într-un nou SCANDAL. De ce a folosit Steaua lui David

Candidatul republican la președintia SUA, Donald Trump, a postat sâmbată pe Twitter o imagine cu rivala sa, democrata Hillary Clinton, alături de o bancnota de 100 de dolari și Steaua lui David, imaginea fiind însoțită de mesajul "cel mai corupt candidat care a existat vreodată!".

După circa două ore, Trump a postat o imagine similară, în care steaua cu șase colturi - care apare pe steagul Israelului și pe care evreii au fost obligați de către naziști să o poarte pe hainele lor în timpul Holocaustului - a fost înlocuită cu un cerc, imaginea inițială fiind ștearsă.

Criticii sunt de părere că imaginea cu Steaua lui David își are originea în stereotipurile antisemitice vechi de mai multe secole, precum stereotipul potrivit căruia evreii sunt lacomi.

"Steaua lui David, o gramadă de bani și sugestii de corupție. Donald Trump se adresează iar sustinătorilor supremației albilor"", a scris Erick Erickson, un realizator radio conservator care l-a criticat adesea pe Trump.

Mesajul a fost postat de pe contul original al republicanului @realDonaldTrump. Nu este clar dacă imaginea a fost creată de unul dintre membrii echipei sale de campanie sau a fost preluată de pe Internet.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel