Donald Trump, avertisment pentru China. Acordul comercial, în pericol

Donald Trump avertizează China că un ''alt Tiananmen'' în Hong Kong ar dăuna unui acord comercial cu SUA.

Donald Trump, președintele SUA, a lansat duminică un avertisment la adresa Chinei, asigurând că o reprimare a manifestanţilor din Hong Kong, similară zdrobirii revoltei din Piaţa Tiananmen, ar dăuna discuţiilor privind încheierea unui acord comercial sino-american, informează AFP.

"Mă gândesc că ar fi foarte dificil de încheiat un acord dacă vor practica violenţa (...) dacă va fi un alt Tiananmen", a declarat Trump ziariştilor în New Jersey, în contextul în care sute de mii de manifestanţi pro-democraţie au protestat duminică din nou, paşnic, pe străzile din Hong Kong.

"Cred că ar fi foarte dificil de realizat dacă va fi violenţă", a adăugat Trump.

În Hong Kong au loc proteste de mai bine de două luni, iar în ultimele zile tonul autorităţilor de la Beijing s-a înăsprit, ceea ce a stârnit temeri că acestea ar putea recurge la o represiune asemănătoare celei din 1989, când tancurile au pătruns peste protestatarii din Piaţa Tiananmen, făcând sute de morţi şi punând astfel capăt revoltei începute de studenţi.

Duminică dimineaţa, principalul consilier economic al preşedintelui american, Larry Kudlow, a dat asigurări că SUA şi China încearcă în mod activ să repornească negocierile pentru a pune astfel capăt războiului comercial care afectează pieţele financiare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel