Dominic Raab condamnă cazul agentului MI5 care și-a terorizat iubita. Alți oficiali au comentat cazul

Sursă foto: Facebook (Dominic Raab)
Sursă foto: Facebook (Dominic Raab)

Mai mulți oficiali britanici au reacționat la cazul informatorului MI5, care și-a terorizat partenera de viață, folosindu-se de poziția sa. 

Vicepremierul Dominic Raab a descris drept „oribile” descoperirile BBC conform cărora un agent MI5 și-a folosit statutul de informator pentru a teroriza și a-și abuza partenera de viață. Raab a precizat că nu poate comenta mai departe „din cauza securității naționale”.

Yvette Cooper, din partea laburiștilor, a spus că ministrul de Interne, Priti Patel, trebuie să se asigure că există o evaluare independentă a „acestui caz foarte tulburător și a modului în care a fost tratat”. Reprezentantul opoziției pentru interne a spus că această anchetă ar trebui să includă analiza responsabilităților informatorului, modul în care preocupările cu privire la abuzul domestic sunt gestionate de MI5 și ancheta penală care a avut loc.

Raab, care este și secretar al justiției, a declarat pentru BBC Radio 4 Today că nimeni nu a putut percepe descoperirile investigației BBC „altfel decât îngrozitoare”. Dar, a adăugat Raab, considerentele de securitate națională îl determină să nu mai comenteze. Acesta a mai spus că nimeni nu ar trebui să se îndoiască de seriozitate pe care o atribuie miniștrii violenței împotriva femeilor sau a fetelor.

Un alt ministru de cabinet, Jacob Rees-Mogg, a lăudat BBC pentru îndeplinirea unui „serviciu public...în scoaterea la lumină a acestei povești” și a adăugat că „miza securității naționale trebuie uneori jucată”.

Și-a terorizat iubita înainte de a se muta din țară

Un spion MI5 și-a folosit statutul pentru a-și teroriza partenera înainte de a se muta în străinătate pentru a-și continua activitatea în timp ce era investigat de agenție, au descoperit jurnaliștii BBC. Într-un videoclip, bărbatul o amenință că o va ucide pe femeie și o atacă cu o macetă.

Agentul nu poate fi numit, în ciuda dovezilor că acesta reprezintă o amenințare pentru femeie, după ce guvernul britanic a dat BBC în judecată pentru a bloca publicarea. Dovezile arată că individul în cauză este un extremist de dreapta cu un trecut violent.

Într-o bătălie juridică fără precedent, BBC a susținut că femeile au dreptul să-i cunoască identitatea și astfel ar proteja potențialele victime de alte vătămări. BBC a rezistat cu succes încercării guvernului de a opri publicarea anchetei ample. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel