Dolj: Au fost recepţionate lucrările pentru amenajarea primei platforme pentru containere îngropate pentru gunoi

Lucrările pentru amenajarea primei platforme pe care sunt instalate containerele îngropate destinate colectării deşeurilor în Craiova au fost recepţionate, vineri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, şi a primarului municipiului, Mihail Genoiu.

Investiţia este realizată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro şi prevede amenajarea a 438 de platforme, pe care vor fi instalate 759 de containere de diferite capacităţi, precum şi furnizarea a 15 utilaje specifice, pentru gestionarea acestora.

"Astăzi avem prima platformă pentru deşeuri amenajată în municipiul Craiova. De altfel, contractul pentru furnizarea şi montarea containerelor îngropate este ultimul aflat în derulare din cele 7 contracte semnate în vederea creării sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul nostru. Ne aflăm în linie dreaptă cu această investiţie de 7,5 milioane de euro numai pentru Craiova, iar în perioada următoare cu siguranţă vor fi recepţionate noi platforme, pentru că se lucrează deja în mai multe zone din oraş", a spus Prioteasa.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a afirmat că implementarea proiectului de amenajare a platformelor pentru deşeuri reprezintă un moment important pentru comunitate. "Mă bucur că încep să fie amenajate primele platforme îngropate în municipiul Craiova, pentru că ele aduc un plus de confort, de curăţenie, de civilizaţie oraşului nostru. În momentul în care vor fi montate aceste instalaţii în tot municipiul, va trebui să dispară mirosul, dar şi gunoiul din jurul acestor containere. Vom realiza investiţii în continuare pentru protejarea lor, iar primul pas pe care trebuie să-l facem pentru a păstra aceste containere îngropate într-o stare bună şi pentru a nu fi deteriorate este să asigurăm monitorizarea video a lor. Este foarte important acest aspect, mai ales după experienţa pozitivă pe care am avut-o cu montarea camerelor în Parcul 'Nicolae Romanescu'", a subliniat primarul Mihail Genoiu.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj Cosmin Vasile a spus: acest ultim demers este unul de o importanţă deosebită şi, odată cu el, vom Craiova va scăpa de deşeurile aruncate la întâmplare, dar şi de mirosul neplăcut din jurul containerelor. "Acum, trebuie să trecem la următoarea etapă, cea de conştientizare a populaţiei, şi să începem să colectăm selectiv. Îmi doresc să finalizăm cât mai repede şi să vedem cel de-al 759-lea container montat în cel mai scurt timp. De menţionat este faptul că, până în prezent, au fost obţinute 73 de autorizaţii de construire pentru realizarea platformelor, iar alte 47 se află în curs de elaborare", a spus Cosmin Vasile.

Marius Croitoru, reprezentantul European Waste Tehnology, companie care implementează contractul pentru amenajarea platformelor pe care sunt instalate containerele îngropate destinate colectării deşeurilor în Craiova, a precizat: echipele firmei vor lucra în mai multe locuri odată, întrucât şi-au propus să execute astfel de acţiuni pe patru amplasamente zilnic. "Sperăm ca în 45 de zile să finalizăm amenajarea platformelor pentru care există deja autorizaţie de construire", a spus Croitoru.

Lucrările pentru amenajarea celor 438 de platforme destinate amplasării containerelor îngropate în municipiul Craiova se derulează în cadrul unui contract cu valoarea totală de aproximativ 7,5 milioane de euro, încheiat între Consiliul Judeţean Dolj şi S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. - Nord Engineering S.R.L., contract în care mai sunt incluse procurarea şi montarea a 729 de containere cu capacitatea de 5 metri cubi şi a 30 de containere de 3 metri cubi, precum şi furnizarea a 15 utilaje specifice. Investiţia constituie o componentă a proiectului cu finanţare europeană "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Dolj", cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai vizat achiziţionarea a 32 de autospeciale pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacităţi, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural şi din oraşele Bechet şi Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiaşi şi Segarcea, precum şi construirea a patru staţii de transfer, a două staţii de compostare şi a unei staţii de sortare a deşeurilor. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel