DOLIU în teatrul românesc

Eduard Mihail Marinescu
Eduard Mihail Marinescu

Actor al Generație de Aur, Eduard Mihail Marinescu, a încetat din viață  la vârsta de 61 de ani. 

Actor la Teatrul Național din Târgu Mureș, Eduard Mihail Marinescu a murit la vârsta de 61 de ani. Decesul a fost anunțată de colegii săi, pe contul de Facebook. Născut în București, la data de 10 iunie 1959, a intrat în echipa Teatrului din Târgu Mureș în anul 1985, unde și-a desfășurat aici întreaga activitate. A avut apariții în 60 de piese.

"Anunțăm cu adâncă durere în suflet încetarea din viață a fostului nostru coleg și prieten drag, actorul Eduard Marinescu (10 iunie 1959 – 14 decembrie 2020).

Eduard Mihail Marinescu se alătură echipei teatrului la 1 iulie 1985 și rămâne loial scenei târgumureșene întreaga sa carieră, jucând în peste 60 de spectacole. Dintre cele mai importante roluri amintim: Polivec în Peripețiile bravului soldat Švejk (r. Eugen Mercus, 1986), Platan Stamatescu în …Escu (r. Nicoleta Toia, 1989), Christian Martin în O dragoste de milioane (r. Dan Alecsandrescu, 1991), Pompey în Măsură pentru măsură ( r. Theodor-Cristian Popescu, 1997), Şerban Boriga în Duelistul (r. Attila Vizauer, 2002) Ion Sorcovă în Domnișoara Nastasia (r. Sorin Misirianțu, 2009), Cebutkin în Trei surori (r. Harsányi Zsolt, 2016) şi Ipistatul în D`ale Carnavalului (r. Adi Iclenzan, 2019).

A jucat alături de actorii Generației de Aur a teatrului, a avut-o parteneră de scenă pe însăși mama lui, actrița Lidia Roșca-Marinescu, a jucat apoi alături de generațiile care au urmat, dar a jucat și online, cum o cer acum vremurile. Așadar, Edi a fost un actor mereu prezent în viața Teatrului și va rămâne mereu prezent în sufletele și în amintirile noastre.

Cine dorește să ofere un ultim omagiu o poate face la slujba de Priveghi mâine, (marți, N.R.), 15 decembrie, ora 16:30, și la slujba de Înmormântare miercuri, 16 decembrie, ora 12:00, la Capela Vili Funerar.

Transmitem sincere condoleanțe familiei și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Colectivul Teatrului Național Târgu-Mureș", potrivit anunțului de pe pagina de Facebook a instituției din Târgu Mureș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel