Doliu în muzica românească

Muzicianul român Marin Petrache Pechea a murit la vârsta de 71 de ani. Cunoscutul artist a absolvit Conservatorul din Iaşi, secţia clarinet şi a fondat Grupul Cromatic. 

Informaţia morţii lui Marin Petrache Pechea a fost confirmată de saxofonistul Flavius Teodosoiu pe pagina sa de Facebook.

"Cu o foarte mare durere în suflet vă informez că mentorul şi prietenul meu, care a fost ca un tată pentru mine, a plecat spre stele. D-zeu să te odihnească Marin Petrache Pechia! Îţi mulţumesc!", a scris Teodosiu pe pagina sa de socializare.

Marin Petrache Pechea s-a născut la Bucureşti pe 25 noiembrie 1944. Absolvent al Şcolii de Muzică şi a Conservatorului de Muzică din Iaşi, secţia clarinet, Marin Petrache Pechea a fost fondatorul Grupului Cromatic. Trupa şi-a început cariera cu o serie de concerte în cluburi, la festivaluri studenţeşti, în localuri, repertoriul preferat fiind Blood, Sweat and Tears, Chicago. 

În 1969, Marin Petrache Pechea face primul turneu în Germania împreună cu Radu Goldiş (chitara), Dorel Vintilă Zaharia (baterie), Nicky Păun (sax), Korossy Tiberiu, Gelu Tudorache, Mihai Udilă (bas), mulţi dintre componenţi rămânând în Germania.

Piesele lui Marin Petrache Pechea "Fata fără nume", "Drumu-i drum", "Amurg", "Culori ritmice" se difuzează intens la radio şi televiziune. Cromatic este prima trupă românească în concert în Australia (1980), conform adevărul.ro

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel