Doliu în lumea fotbalului. Un fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni a murit

Trevor Francis   Foto: Facebook Nottingham Forest
Trevor Francis Foto: Facebook Nottingham Forest

Trevor Francis, fost component al formației „Nottingham Forest", a murit la vârsta de 69 de ani în Spania.

 

„Nottingham Forest este profund întristată să afle de decesul lui Trevor Francis, de două ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni. O adevărată legendă Forest care nu va fi niciodată uitat”, a scris Forest pe Twitter.

Trevor Francis, primul jucător insular transferat pentru o sumă ce depășea un milion de lire sterline, cucerind două Cupe ale Campionilor Europeni și jucând de 52 de ori pentru naționala Albionului (12 goluri) în anii ’70-’80, s-a stins în Spania, fiind găsit fără suflare în apartamentul său din Marbella. Cauza decesului, anunțată de familie, stop cardiac.

Alături de „pădurari”, a atins maximum. Doi ani la rând, 1979 și 1980, a câștigat Cupa Campionilor. În primul sezon, Francis a marcat golul victoriei în finala cu Malmo (1-0). În al doilea, Nottingham a învins-o pe Hamburg cu același scor.

„Suntem profund întristaţi de această veste. A marcat 12 goluri, inclusiv două la Campionatul Mondial din 1982, pentru Three Lions între 1977 şi 1986. Toate gândurile noastre se îndreaptă către familia, prietenii şi fostele sale cluburi„, a scris Federaţia Engleză de Fotbal pe Twitter.

Francis a debutat pentru Birmingham în 1970, când avea 16 ani. În 1971, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat de patru ori într-un meci în istoria Football League, într-o victorie cu 4-0 împotriva lui Bolton.

Trevor Francis a mai evoluat la Sampdoria, unde a câştigat Cupa Italiei, Atalanta, Rangers şi Queens Park Rangers, unde a fost jucător-manager. Regretatul fotbalist s-a mutat la Sheffield Wednesday în 1990 şi, în cele din urmă, l-a înlocuit pe Ron Atkinson ca manager.

"Suporterii care doresc să aducă un omagiu răposatului Trevor Francis sunt invitați să semneze o carte de condoleanțe care va fi situată în apartamentul Robin Hood de la The City Ground. Fanii sunt așteptați să participe între orele 8:00 - 21:00 începând de marți încolo.

Pentru acei fani care doresc să depună omagii, a fost înființată o zonă dedicată în fața Standului Peter Taylor", scrie Notthingham Forest pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel