Doliu în armata română. Un veteran din Irak şi Afghanistan a murit. Era în misiune în Kosovo

Fotografie creată de Dhivakaran S, de la Pexels
Fotografie creată de Dhivakaran S, de la Pexels

Un militar român, participant la misiunile armatei din Kosovo, a murit. Acesta era deja veteran al teatrelor de operaţii din Irak şi Afghanistan. 

"O veste tristă pentru Armata României

Plutonierul-adjutant Gabi-Victor Roman, aflat în misiune în Kosovo, a decedat, luni, 14 martie, din cauza unor afecțiuni medicale.

În dimineața de 14 martie, subofițerul a acuzat stări de rău, însoțite de amețeli, fiind internat de urgență într-un spital din Priștina. Cu toate eforturile echipei de medici, subofițerul a decedat în seara aceleiași zile, cauza decesului fiind o embolie pulmonară acută.

Plutonierul adjutant Gabi-Victor Roman se afla în teatrul de operații Kosovo, din luna iulie 2021, într-o misiune în cadrul KFOR, pe care urma să o finalizeze în luna aprilie a acestui an.

Militarul, în vârstă de 43 de ani, era angajat în M.Ap.N. din anul 2000, fiind veteran al teatrelor de operații din Irak și Afganistan. Era căsătorit și avea un copil.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate", scrie Ministerul Apărării pe Facebook. 

Dîncu: În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu

„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi. Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi (…) Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat, luni seară, la Digi 24, ministrul Vasile Dîncu.

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte, şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale, cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”., a mai spus Dîncu.

Ministrul Vasile Dîncu susține că a aflat de drona care a căzut în Bistrița-Năsăud de la un sătean, care îl cunoștea și care l-a sunat imediat după incident.

„La început, eu am crezut, fiind din Bistrița, drona a căzut aproape de locul unde m-am născut eu, la câteva localități distanță, m-am gândit că este o glumă. Nu era o glumă totuși, pe mine m-a anunțat un sătean care mă cunoștea, m-a anunțat direct, atunci când s-a întâmpălat”, a spus Vasile Dîncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel