EXCLUSIV  Doldurea, primarul din Caracal: Fiul meu nu era asociat cu Borcea la firma de GPL. Îmi voi sprijini băiatul. Să nu mai spună lumea de beizadele pentru că nu este așa

INQUAM
INQUAM

L-am contactat pe Ion Doldurea, primarul din Caracal, pentru a-l întreba dacă fiul său era asociat cu Cristi Borcea la firma de GPL unde s-a produs explozia din Crevedia.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparține fiului primarului din Caracal. Am discutat cu Ion Doldurea, primarul din Caracal, despre acest subiect.

„Fiul meu nu este asociat cu niciun Cristi Borcea. N-a fost niciodată asociat cu el. Are un asociat pe nume Cosmin Stângă. Sunt doi tineri care lucrează pe cont propriu de 15-20 de ani. Eu sunt ieșit din această afacere cu gazul de vreo cinci-șase ani. Acolo nu era depozit cum tot aud la televizor. Sunt aberații. Era locul în care mașinile se parcau. Mașinile trebuiau să plece dimineața la distribuție. Așa se face la orice firmă. Poate că totul a pornit de la o mașină care a sosit în curte, i s-o fi rupt vreo supapă, s-a umplut de fum și a fost incendiu. De aici, probabil, a izbucnit dezastrul”, ne-a zis Ion Doldurea, primarul din Caracal.

„Nu erau cisterne îngropate. Sunt cisterne obișnuite, care merg pe stradă. Nu se pune problema de altceva. Cisterne care transportă gaz. Nu era niciun depozit, nu era nimic. A fost un din ăsta de distribuție, dar nu mai funcționa de câțiva ani. Acum era punctul în care opreau șoferii să doarmă, mai opreau mașinile pentru a nu sta în stradă. Când soseau, parcau acolo și plecau după ce făceau distribuția. Nu era un depozit. Era ca un loc de parcare”, ne-a mai spus edilul.

Cât despre declarația despre morții din incendiu făcută la România TV, primarul ne-a zis: „Nu știam despre ce este vorba. Vă dați seama că nu sunt genul de om care să spună așa ceva. Nu știam cine a murit. Nu aveam detalii când am fost sunat. Știam doar că sunt niște oameni răniți. Eu sunt plecat din țară. Mă voi întoarce mâine. Îmi voi sprijini băiatul pentru că este un copil extraordinar care muncește de 20 de ani în această branșă. Ce a realizat a realizat prin munca lui, niciodată altcumva. Muncă cinstită și corectă. Să nu mai spună lumea de beizadele pentru că nu este așa. Eu sunt primar de doi ani și ceva. Nu am beneficii de pe urma GPL. Am lucrat în această branșă până acum cinci ani”.

„Acum asta s-a întâmplat. Este o tragedie. Sunt lucruri care se întâmplă care fac parte din viață. Normal că îmi pare rău de orice om rănit. Ce am zis despre pompieri am zis-o din cauza emoțiilor și nu aveam toate informațiile. Erau informațiile la cald”, a mai spus primarul din Caracal pentru DC News.

Premierul Marcel Ciolacu a mers la Spitalul Floreasca, unde sunt internate persoane rănite în urma exploziilor petrecute, sâmbătă, la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

În spitalele din Bucureşti sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar-Arseni, 4 la Spitalul de Arşi, 28 la Floreasca, unul la Elias. Opt pacienţi sunt intubaţi. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informaţii, a transmis Ministerul Sănătăţii. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că şi 26 de pompieri au fost răniţi, unul dintre ei fiind în stare gravă.

VEZI ȘI: Încep anchetele după incendiul din Crevedia. Opt șefi de ministere și instituții trebuie să răspundă - https://www.dcnews.ro/incep-anchetele-dupa-incendiul-din-crevedia-opt-sefi-de-ministere-si-institutii-care-trebuie-sa-raspunda_927807.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel