Doina Gradea, invitată la şedinţa Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor pentru a fi audiată

Preşedintele Comisiei pentru cultură din Cameră, deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu, a anunţat, luni, că preşedintele - director general al TVR, Doina Gradea, a fost invitată miercuri, 2 octombrie, la audieri în comisie în legătură cu abateri constatate de Curtea de Conturi a României.

Potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES, Gigel Ştirbu punctează că, în baza documentului emis de Curtea de Conturi, are "certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv" şi consideră oportun ca aceasta să lămurească motivele pentru cheltuirea unor sume "exorbitante" de la bugetul de stat fără documente justificative.

"În momentul de faţă, având certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv, dovadă stând acest document oficial emis de către Curtea de Conturi a României, am considerat oportun, ca măcar acum în al doisprezecelea ceas, să obţinem câteva lămuriri de la stimabila doamnă cu privire la încălcarea Legii nr. 82/1991 a contabilităţii, a Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, a OG nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului de Administraţie al SRTv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comitetului Director al SRTv, cât şi la încălcarea Hotărârilor Consiliului de Administraţie al SRTv. Aşadar, am avut deosebita plăcere de a o invita pe doamna Doina Gradea la şedinţa de miercuri, 2 octombrie a.c., pentru a-şi expune public motivele ce au stat la baza cheltuirii unor sume de bani exorbitante de la bugetul de stat, cheltuieli care nu au în spate documente justificative", se arată în comunicat.

Deputatul liberal menţionează că Doinea Gradea este aşteptată la comisie pentru a "elucida" abaterile constatate în raportul Curţii de Conturi.

"Doamnă Doina Gradea, aveţi acum ocazia să veniţi în faţa membrilor comisiei şi să 'desfiinţaţi' cu documente şi argumente pertinente raportul Curţii de Conturi şi să nu mai fiţi nevoită să faceţi constatări prin diferite comunicate de presă de genul 'Am constatat că declaraţiile politice depăşesc sfera argumentelor raţionale şi reale'. Văzându-vă atât de grăbită prin presă să fugiţi de răspundere, sunt sigur că veţi da curs invitaţiei de a participa la şedinţa Comisiei pentru cultură în vederea elucidării celor cinci abateri din raportul Curţii de conturi. Doamnă Doina Gradea, vă aşteptăm!", a conchis Gigel Ştirbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel