Doi polițiști MORȚI carbonizați. Surugiu: "Schimbat obligatoriu. Avem două PROBLEME aici"

Preşedintele Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a vorbit despre tragedia de la Brăila, în care doi polițiști au murit carbonizați. 

Doi polițiști brăileni ai Secției 4 Poliție Rulară Ianca au murit în urma unui accident rutier produs pe raza județului. Anunțul a fost făcut pe grupul de Facebook al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila.

"Sindicatele au atras atenția de ani de zile asupra autoturismelor, care de multe ori, nu ar putea să treacă ITP-ul, dar, din păcate, se întâmplă și tragedii. Avem  două probleme aici. Eu cred că un autoturism al Poliției, și aici vorbim de Poliție operativă, care funcționează 24 h din 24h, am spus că ar trebui găsită o soluție de backup, ca la patru ani de zile, autoturismul să fie fie dat la înapoi la fabrică, recondiționat, dar să fie schimbat obligatoriu. Lucru care nu a fost luat în seamă din varii motive și nu are rost să ne plângem", a declarat Iulian Surugiu, în direct la B1 TV. 

În România, mașinile de Poliție "au 15 ani și 700 - 800 de mii de kilometri"

"Eu nu am inventat nimic și nu sunt un om deosebit, ci un om normal. În cele mai multe state ale Poliției, spre exemplu Florida, la patru ani autoturismul este schimbat, nu mai circulă! Autoturismul în Germania, la patru ani de zile, e dat spre fabrică și recondiționat. Noi avem autoturisme la Poliție, acele VW venite acum 15 ani și le vedem  pe autostradă și au vreo 700 - 800 de mii de kilometri. Sigur, pentru asta nu e vinovat nici ministrul Vela, nici Inspectorul General al Poliției Române. Suntem vinovați și noi sindicaliștii, pentru că poate nu nici eu nu mi-am făcut treaba cum a trebuit să o fac sau poate nu am fost lăsat să o fac", a completat el. 

A doua problemă majoră. "S-ar fi crezut un zeu, un zmeu"

"Avem iarăși o problemă... nu știu cine a condus autoturismul în speță. De exemplu, vin copiii ăștia tineri, copiii noștri, care nu au nicio experiență în ale condusului, în școli nu fac cursuri pentru conducere, nu știu să facă o depășire cum trebuie și așa mai departe și e firesc și normal, că mă gândesc la copilul meu care are 21 de ani. Și dacă la 20 de ani i-aș fi dat o mașină cu girofar cine știe ce s-ar fi întâmplat. S-ar fi crezut un zeu, un zmeu. De aceea, în mod corect am cerut ca patrula să fie formată dintr-un polițist vechi și un polițist tânăr, pentru evitarea unor astfel de tragedii", a mai spus Iulian Surugiu. 

Citește și: DOLIU în Poliție. Doi oameni ai legii brăileni au decedat în urma unui accident

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel