Doi cetăţeni americani ar fi fost luaţi prizonieri în Ucraina - Video

Doi cetăţeni americani ar fi fost luaţi prizonieri în Ucraina / Foto: Captură video Youtube The Matrix
Doi cetăţeni americani ar fi fost luaţi prizonieri în Ucraina / Foto: Captură video Youtube The Matrix

Presa din Rusia prezintă imagini cu doi cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina.

Presa din Rusia a prezentat vineri imagini vio cu doi bărbaţi despre care afirmă că sunt cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina, unde luptau împotriva forţelor ruse, informează Agerpres, citând Reuters.

Ziarul Izvestia a difuzat o înregistrare video în care susţine că apare Andy Huynh, în vârstă de 27 de ani, din Hartselle, statul Alabama. Televiziunea RT a transmis o imagine a unui bărbat identificat ca Alexander Drueke, în vârstă de 39 de ani, din oraşul Tuscaloosa din acelaşi stat american.

Într-un alt videoclip, de şase secunde, distribuit pe mesageria Telegram poate fi văzut un individ cu barbă care spune, cu accent american: "Mă numesc Alexander Drueke, sunt împotriva războiului".

Şi cel prezentat de Izvestia ca Huynh face o declaraţie similară - "Sunt împotriva războiului" - însă în limba rusă, într-o înregistrare video de numai două secunde.

Membri de familie ai celor doi afirmaseră miercuri că aceştia au fost daţi dispăruţi în Ucraina de o săptămână şi că se tem că au fost luaţi prizonieri. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta ştirile respective.

Rusia susține că a ucis aproape 2.000 de "mercenari" străini în Ucraina. Despre 102 dintre ei spun că sunt români 

Mercenari și specialiști militari din 64 de țări sunt implicați în ostilitățile din Ucraina, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov. Se știe că aproximativ 2.000 de mercenari străini au fost uciși, a adăugat el, scrie TASS.

"În total, de la 17 iunie 2022, avem pe liste mercenari și specialiști în operarea armelor din 64 de țări. De la începutul operațiunii militare speciale au sosit în Ucraina 6.956 de astfel de cadre, dintre care 1.956 au fost deja uciși, iar 1.779 au plecat. Deocamdată 3.221 de mercenari sunt încă în viață - nu au fost încă capturați sau nu au ajuns la granița cu Ucraina", a spus el.

Konașenkov a adăugat că datele detaliate privind "mercenari" străini din Ucraina sunt disponibile din resursele online ale Ministerului rus al Apărării. Accesând site-ul Ministerului rus al Apărării, observăm că pe lista rușilor, Polonia apare ca fiind țara din Europa cu cei mai mulți combatanți în Ucraina. Aceștia au scris în listă că ar fi fost identificați 1831 de polonezi, iar 378 dintre ei ar fi fost uciși. Ţările care au înregistrat cele mai mari pierderi de "mercenari" în Ucraina, potrivit Moscovei, sunt Polonia - 378 de morţi, SUA - 214 morţi, Canada -162 de morţi şi Georgia - 120 de morţi.

Pe locul doi se află România, despre care Ministerul Apărării din Rusia scrie că ar avea 504 de combatanți care participă la război, iar dintre aceștia 102 ar fi fost uciși de soldații ruși. În tabel urmează Marea Britanie, cu 422 de oameni, rușii afirmând că au ucis 101 dintre aceștia. 

Precizăm că le începutul invaziei Ucrainei de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, la 24 februarie, armatei ucrainene s-au alăturat mii de voluntari străini, în mare parte europeni. Rusia încearcă să inducă ideea că acești oameni sunt plătiți pentru a lupta împotriva agresiunii lor și îi numește pe acești combatanți drept "mercenari". De altfel, reamintim că separatişti proruşi i-au condamnat la moarte pe trei dintre aceştia - doi britanici şi un marocan.

Se crede că în prezent există 20.000 de soldați străini în Ucraina. Ucrainenii cunosc adevărata cifră, dar nu este clar dacă este verificată cetățenia celor care se alătură țării în război, așa că nu se știe exact câți cetățeni americani se pot afla în Ucraina. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel