Doar 18% dintre americani și 35% dintre democrați spun că Biden ar trebui să mai candideze în 2024

Un nou sondaj din Statele Unite ale Americii spune că doar 18% dintre americani mai vor ca Joe Biden să candideze în 2024.

Doar 18% dintre americani spun că președintele Biden ar trebui să candideze pentru președinția SUA în 2024, potrivit ultimului sondaj Yahoo News/YouGov. Aproape două treimi (64%) spun că ar trebui să se renunțe la intenția de a candida.

De asemenea, pentru prima dată, mai mulți democrați spun că Biden ar trebui să renunțe la un al doilea mandat (41%) decât cei care spun că ar trebui să urmeze își asume o nouă candidatură (35%).

Sondajul a fost făcut pe 1.672 de adulți din SUA, a fost realizat între 8 și 11 iulie, și reprezintă poate cea mai puternică dovadă de până acum a poziției președintelui care se deteriorează față de alegători – inclusiv cei din propriul său partid. De la sfârșitul lunii mai, numărul americanilor care spun că Biden ar trebui să candideze pentru realegere a scăzut cu 7 puncte. Printre democrați, acest număr a scăzut cu 8 puncte.

Între timp, când sunt întrebați „pe cine ar prefera să vadă candidând din partea Partidului Democrat la președinte în 2024”, doar aproximativ un sfert (27%) dintre democrați și independenții de orientare democratică spun că pe Biden. Mai puțini o vor pe vicepreședintele Kamala Harris (19%); ar majoritatea spun fie „altcineva” (20%), fie „nu sunt siguri” (30%), fie că „nu ar vota” (4%).

Niciun președinte american nu a refuzat să candideze pentru realegere de la democratul Lyndon B. Johnson, în 1968, iar Biden a insistat în mod repetat – atât în ​​public, cât și în privat – că își va suma candidatura pentru un al doilea mandat, conform YahooNews.

Biden afirmă că va folosi forţa ca "ultimă soluţie" pentru a împiedica Iranul să deţină arme nucleare

Într-un interviu acordat postului de televiziune israelian Channel 12, înregistrat marţi, înainte ca Biden să plece de la Washington, dar difuzat miercuri, Biden a spus că ar menţine Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice din Iran (IRGC) pe lista SUA cu organizaţiile teroriste străine (FTO), chiar dacă acest lucru ar însemna finalul acordului din 2015 cu Iranul.

"Dacă aceasta ar fi ultima soluţie, da"

Întrebat dacă declaraţiile sale anterioare - conform cărora va împiedica Iranul să obţină o armă nucleară - înseamnă că va folosi forţa împotriva Iranului, Biden a răspuns:

"Dacă aceasta ar fi ultima soluţie, da". Iranul neagă că încearcă să obţină arme nucleare, afirmând că programul său nuclear are doar obiective paşnice. Teheranul a încheiat un acord cu şase puteri mondiale în 2015, ce limitează programul nuclear iranian, în schimbul atenuării sancţiunilor economice.

Preşedintele american, Donald Trump, a ieşit din acord în 2018 şi a reimpus sancţiuni mai aspre împotriva Iranului, ceea ce a determinat Teheranul să înceapă să încalce limitele nucleare convenite în acord. Eforturile de revitalizare a acordului au eşuat până acum (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel