DNA, reacție după ce Comisia Juridică a Senatului a invocat o gafă în cazul Darius Vâlcov

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a reacționat, marți, în cadrul unui comunicat publicat pe site-ul instituției, după ce membrii din Comisia Juridică a Senatului au afirmat că au constatat că unul dintre volumele dosarului lui Darius Vâlcov a fost trimis din greşeală de procurorii DNA, acesta neavând nicio legătură cu cazul în care fostul ministru de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită.

În vederea avizului pe care Comisia juridică senatorială trebuie să-l dea privind cererea de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, DNA a trimis la Parlament volumele cu dosarul fostului ministru. La comisie au ajuns opt volume, numerotate de la 1 la 7 şi apoi direct 9.

La o examinare mai atentă a volumului 9, s-a descoperit că acesta nu avea nicio legătură cu dosarul lui Darius Vâlcov, referindu-se la despăgubirile ilegale date de către ANRP, drept pentru care membrii Comisiei juridice au decis să sigileze volumul respectiv, scrie romaniatv.net.

Alina Gorghiu, atac la PSD, înainte de votul în Senat pentru Dan Șova și Darius Vâlcov

"Este vorba despre un volum, un dosar care nu are legătură cu speţa pe care o discutăm azi. Probabil că în mod eronat, din cauza volumului mare de dosare pe care îl au cei de la Parchet, l-au transmis. Nu are legătură cu dosarul cauzei, l-am resigilat şi îi vom informa pe cei de la Parchet să vină să îl ridice", a declarat președintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc.

Ce spune DNA

În replică, DNA a precizat că nu este vorba de nicio gafă. 

"La data de 19 martie 2015, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan.

De asemenea, la aceeași dată, dar la o oră diferită, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin.

Conform prevederilor legale și constituționale, referatele și dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PICCJ, care a verificat corespondența conținutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformității, a transmis dosarele către Ministerul Justiției, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat și Camera Deputaților.

Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către PICCJ", se precizează în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel