DNA: Primarul Cătălin Cherecheș, urmărit penal. De ce-l acuză procurorii

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este urmărit penal de procurorii DNA pentru mai multe fapte, în dosarul în care au fost făcute percheziții legate de HCM Baia Mare.

El este acuzat de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, la fals în înscrisuri sub semnătură privată și la evaziune fiscală, toate în formă continuată.

Procurorii DNA au dispus, joi, luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 zile față de Liviu-Ioan Bala, director executiv al HCM Baia Mare. Procurorii au constatat că primarul Cherecheș, uzând de prerogativele ce îi sunt conferite de funcția îndeplinită, a promovat și susținut proiecte în Consiliul Local Baia Mare, în vederea finanțării clubului sportiv, deși avea cunoștință de activitatea infracțională desfășurată de inculpații Bala, Năsăiescu și Făt, care și-au însușit sume de bani din veniturile acestuia, potrivit Agerpres.

"Mai mult, suspectul Cherecheș era cel care conducea întreaga activitate a HC Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane menționate mai sus, de selectarea jucătorilor și jucătoarelor de handbal, de încheierea contractelor cu acestea, de stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucător în parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de către Consiliul Local al municipiului Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș, de sumele de bani provenite din sponsorizări, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi și chitanțe fictive provenind de la PFA-urile jucătorilor, în urma presiunilor pe care le exercită asupra acestora", mai susțin procurorii.

[citeste si]

Potrivit DNA, primarul ar fi dispus, în mod abuziv, unor entități cu capital majoritar de stat și cu capital privat acordarea unor sponsorizări în favoarea clubului, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive înregistrate la acest club. În realitate, au reținut anchetatorii, o parte din sumele de bani ajungeau la Bala, Năsăiescu și Făt și la alte persoane. "Implicarea totală a suspectului Cherecheș în activitatea clubului sportiv nu a fost de natură a servi interesului comunității din municipiul Baia Mare, ci doar pe acela al unui grup privat de interese, organizat în cadrul clubului sportiv, și interesul personal", mai subliniază DNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel