DNA: Primar ACL și consilierii lui, în judecată

Primarul din Mediaș, Teodor Neamțu, co-președinte ACL Mediaș, a fost trimis, luni, în judecată, în stare de libertate, împreună cu toți consilierii săi locali. 

Procurorii DNA îi acuză pe primarul ACL, Teodor Neamțu, și pe toți consilierii săi de la Consiliul Local Mediaș de "două infracțiuni concurente de abuz în serviciu, din care una cu consecințe deosebit de grave". 

Procurorii DNA prezintă situația ce a dus la trimitea în judecată a 23 de aleși locali. În perioada 2012-2012, reprezentanții Gospodăria Comunală au notificat Consiliul Local Mediaș despre situația economică dificilă în care se afla societate, care nu-și mai putea plăti furnizorii, angajații și datoriile la stat. Reprezentanții au atras atenția că de această situație este vinovat, în principal, Consiliul Local Mediaș, acționar majoritar. Doar Asociația GOSCOM deținea 19,22% din acțiuni. Reprezentanții Gospodăria Comunală au acuzat Consiliul Local că nu a putut asigura volumul de lucrări stabilit în contract. În 31 octombrie 2012 s-a decis participarea Consiliului Local Mediaș cu trei milioane de lei la majorarea capitalului Gospădăria Comunală. În noiembrie 2013, consilierii locali au votat cumpărarea pachetului de acțiuni al Asociației GOSCOM. Un singur consilier din 19 a votat împotrivă. El argumenta că lucrările nu vor putea fi atribuite direct, ci tot prin licitație. Primarul Tudor Neamțu ar fi înlesnit demersurile, în ciuda faptului că, potrivit DNA, asta a adus o pagubă bugetului comunității locale. 

Cătălin Tolontan îl compară pe Mircea Badea cu Traian Băsescu

Iată ce precizează în continuare DNA: 

"După realizarea cesiunii la data de 30 decembrie 2013, inculpatul Șerban Ioan, în calitate de președinte și acționar majoritar al Asociației GOSCOM, a efectuat din contul Asociației alimentat de către Consiliul Local Mediaș un transfer bancar de 597.193,21 lei, în contul său de economii. Ulterior, banii au fost împărțiți astfel:
- la data de 10.01.2014 a transferat 104.000 lei în contul lui Lața Ilie cu explicația „suma datorată";
- la data de 10.01.2014 au fost alimentate conturile asociaților GOSCOM care sunt evidențiați nominal în Registrul acționarilor, transferurile reprezentând contravaloarea acțiunilor deținute de aceștia
- la data de 14.01.2014 a transferat 52.000 lei în contul lui Plopeanu Teodor, cu explicația „restituire obligații"
Astfel, inculpaţii Laţa Ilie și Plopeanu Teodor, în calitate de funcţionari publici –consilieri locali, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin exprimarea votului favorabil au participat la luarea unei decizii (în speţa transformarea Consiliului Local Mediaş în acţionar unic al SC GOSPODARIE COMUNALA SA Mediaş prin cumpărarea pachetului de 19,22% acţiuni deţinute în această societate de către Asociaţia GOSCOM contra sumei de 696.034 lei), care le-a permis ulterior, cu complicitatea preşedintelui Asociaţiei GOSCOM, inculpatul Şerban Ioan, să obţină foloase patrimoniale.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 3.696.034 lei, asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților. În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și al lucrătorilor de poliție din cadrul Direcţiei de Operațiuni Speciale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel